80% Nederlandse huishoudens kunnen snel ADSL afsluiten

Snel internet via ADSL kabelDe goedkoopste internet, bellen en TV pakketten zijn beschikbaar bij een ADSL verbinding. Vroeger had ADSL een lage downloadsnelheid. Tegenwoordig kan 80% van de huishoudens in Nederland ADSL internet afsluiten van 100 Mbit/s of meer.

Snel en goedkoop internet bij KPN

KPN is de beheerder van het ADSL netwerk in Nederland, vroeger was ADSL het goedkoopste maar ook de langzaamste vorm van internet. Momenteel kan KPN aan bijna 80% van de Nederlandse huishoudens een ADSL verbinding bieden van 100 Mbit/s of meer. Tele2 en Online kunnen beiden hier ook gebruik van maken omdat deze goedkope internet, bellen en TV providers een overeenkomst hebben gesloten met KPN. Naast ADSL abonnementen biedt KPN ook glasvezel internet aan. Het voordeel van glasvezel internet is dat je altijd de aangeboden snelheid krijgt. Tevens zijn de download en uploadsnelheid bij glasvezel gelijk. Bij ADSL wordt de downloadsnelheid lager als je verder van de wijkcentrale af woont.

Meer huishoudens kunnen gebruik maken van de hoge snelheid

De afgelopen maanden is veel bekend gemaakt over de nieuwe verbeteringen van het KPN netwerk. KPN kan momenteel aan 60% van alle huishoudens een internetsnelheid van meer dan 100 Mbit/s leveren. Gemiddeld zijn er ongeveer 7,5 miljoen huishoudens in Nederland. Dit is inclusief éénpersoonshuishoudens. KPN kan in theorie aan 4,5 miljoen huishoudens ADSL van 100 Mbit/s of meer leveren. KPN heeft op 24 augustus bekend gemaakt dat ze aan 1,5 miljoen meer huishoudens een 100 Mbit/s snelheid kunnen leveren waardoor ze totaal aan 6 miljoen huishoudens een internetsnelheid van 100 Mbit/s kunnen leveren. Dit is 79,26% van alle huishoudens in Nederland. Tele2 en Online kunnen, net zoals KPN ook deze internetsnelheid aan 79,26% van de huishoudens leveren.

Keuze uit snel internet

Door de verbeteringen op het ADSL netwerk is ADSL een goede vervanger voor kabel of glasvezel internet. Nu bijna 80% van de Nederlandse huishoudens de keuze heeft tussen meerdere snelle verbindingen zoals ADSL, kabel en glasvezel zal de gemiddelde downloadsnelheid in Nederland omhoog gaan. De gemiddelde downloadsnelheid in 2015 is 15,3 Mbit/s. 62% van de verbindingen is zelfs sneller dan 30 Mbit/s. Nu snel ADSL bijna overal in Nederland beschikbaar is zal deze snelheid verder omhoog gaan.

Glasvezel bij KPN

Naast ADSL biedt KPN ook glasvezel aan. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar, ongeveer 2 miljoen huishoudens zijn aangesloten op het glasvezel netwerk. Ongeveer 26% van de huishoudens kan gebruik maken van het glasvezel netwerk. Vooral in dorpen is het mogelijk glasvezel aan te schaffen. In een aantal grote steden is dit nog niet mogelijk omdat de kosten van het aanleggen fors hoger zijn. Met ADSL en glasvezel is het mogelijk enkel internet af te sluiten, bij Ziggo moet je verplicht naast je internet abonnement een TV abonnement afsluiten. Hierdoor is kabel internet duur in vergelijking met ADSL internet als je geen TV abonnement wilt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.