98 procent Nederlandse huishoudens heeft een internetaansluiting

Nederland op nummer 1 internet aansluitingen in EuropaIn 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot een vaste internetverbinding. Dit is het hoogste percentage van alle EU-landen. Dat blijkt uit een analyse uitgevoerd door het CBS. De goedkoopste vaste internetverbinding is momenteel af te sluiten bij Tele2 voor 22 euro per maand.

Nederland koploper in Europa met internettoegang

Nederland staat op nummer 1 in Europa als het gaat om vaste internetaansluitingen. 98% van de Nederlanders heeft toegang tot een vaste internetverbinding. Dit is het hoogste percentage van alle EU-landen. Nederland laat onder andere, Denemarken, Luxemburg en Zweden achter zich. In 2015 stond Luxemburg nog op positie 1 inmiddels hebben Nederland (1) en Denemarken (2) Luxemburg ingehaald. Binnen de EU heeft gemiddeld 87 van de huishoudens toegang een vaste internetaansluiting. Onderstaande grafiek toont het percentage huishoudens per land dat toegang heeft tot een vaste internetaansluiting binnen de EU.

Internetaansluitingen in de EU

LandAansluitingen 2015aansluitingen 2017
Nederland96%98%
Denemarken92%97%
Luxemburg97%97%

Het aantal huishoudens met toegang tot vast internet ligt in Zuid- en Oost-Europa een stuk lager. Bulgarije eindigt onderaan met 76 procent van de huishoudens die in 2017 toegang hadden tot internet. De Zuid en Oost-Europese landen zijn wel bezig met een enorme inhaalslag zo had Bulgarije in 2015 slechts 59% van de bevolking toegang tot een vaste internetaansluiting.

Nederland ook koploper als het gaat om breedband internet aansluitingen

Nederland is ook nummer 1 in Europa als het gaat om breedbandverbindingen. Heel verrassend is dit echter niet , echt langzame internetverbindingen komen in Nederland niet meer voor . Alle vaste internetverbindingen waren anno 2017 van het type ADSL, kabel, en glasvezel. Dit zijn allemaal breedbandverbindingen.

Goedkoopste breedband internet providers

DownloadsnelheidPrijs p/m
20 Mbit/s € 20,-
50 Mbit/s € 30,-

Momenteel is Tele2 de goedkoopste aanbieder van breedband internet in Nederland. Voor 22 euro per maand krijg je toegang tot het internet light pakket van de provider met een downloadsnelheid van 20 Mbit/s. Ben je op zoek naar een internet abonnement met een hogere downloadsnelheid dan biedt online.nl het goedkoopste abonnement aan. Voor 30 euro per maand krijg je een internet abonnement met een downloadsnelheid van 50 Mbit/s.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.