Belangrijke zaken bij goedkoop internet

Online heeft het goedkoopste internetBij het afsluiten van een goedkoop internet abonnement moet rekening gehouden worden met het aantal internetgebruikers en wat zij tegelijk op het internet doen.

Online is de goedkoopste internet provider

Om het goedkoopste internet abonnement af te sluiten is het belangrijk dat u weet wat u gaat verbruiken. Het is aangeraden een downloadsnelheid van minimaal 50 Mbit/s te nemen als u het internet deelt met meerdere personen. Online is de goedkoopste internet provider hiervoor.

Snelheid van goedkoop internet

ADSL internet is vaak het goedkoopste internet in Nederland. Momenteel zijn er meerdere goedkope internet providers in Nederland. Enkele voorbeelden zijn: Online, Tele2 en Telfort. Hieronder is een overzicht van de verschillende snelheden die de internet providers Online, Tele2 en Telfort aanbieden.

DownloadsnelheidMaandelijkse kosten
50 Mbit/s€ 19,95
40 Mbit/s€ 22,50
50 Mbit/s€ 29,50


Een downloadsnelheid van 8 Mbit/s is een werkelijke downloadsnelheid van 1 MB/s. Hou hier rekening mee tijdens het vergelijken van goedkope internet abonnementen. Online en Telfort bieden de hoogste downloadsnelheid van de drie goedkoopste ADSL providers. Deze downloadsnelheid is 50 Mbit/s, dit is dus 6,25 MB/s.

Benodigde downloadsnelheid

Tijdens het internetten op de computer bent u vaak met meerdere taken tegelijk bezig. Bijvoorbeeld, muziek luisteren via Youtube en aan het chatten via Facebook. Hoewel er maar één browser openstaat wordt de internet snelheid verdeelt tussen de taken. Hieronder is een overzicht wat verschillende taken per MB verbruiken.

Muziek luisteren* Chatten Skype Video bellen Streamen Gamen
Verbruikt ongeveer 160 Kbit/s 20 Kbit/s 400 Kbit/s 1 Mbit/s 6,4 Mbit/s** 8 Mbit/s


*Via Spotify

**Dit verschilt per kwaliteit type

Tijdens het downloaden probeert de computer altijd de maximaal haalbare snelheid te halen. Als op dit moment iemand anders bezig is met het downloaden zal de downloadsnelheid gehalveerd worden. Een ADSL verbinding van 50 Mbit/s kan maximaal een downloadsnelheid van 6,25 MB/s halen. Echter is dit sterk afhankelijk van de verbinding. Een reële downloadsnelheid zal rond de 3 MB/s liggen. Als meerdere personen downloaden zal dit dus halveren. Het verschilt ook per game wat de benodigde downloadsnelheid is. Gemiddeld is dit 2 Mbit/s tot 8 Mbit/s. Oudere spellen hebben een lagere downloadsnelheid nodig.

Sneller internet nodig met meer gebruikers

Met de tabel die hierboven wordt weergegeven kunt u de benodigde internetsnelheid berekenen. U moet zicht wel realiseren dat goedkoop internet via ADSL gebruik maakt van de telefoonlijn. Hierdoor treed er verval op over de afstand van de wijkcentrale. Een goedkoop abonnement van 10 Mbit/s kan over een afstand van 500 meter maximaal 5 Mbit/s halen. U kunt bij uw internet provider de afstand tot uw wijkcentrale aanvragen.

Naast de afstand tot de wijkcentrale is het internetverbruik van uw medebewoners ook belangrijk. Als u aan het internetten bent kan uw partner bijvoorbeeld een stream op de tablet bekijken. De router verdeelt uw maximale snelheid over twee apparaten. Dit betekend dat als u aan het downloaden bent en uw partner is muziek aan het luisteren wordt de downloadsnelheid verlaagt met ongeveer 160 KB/s.

Het goedkoopste internet abonnement

Een goedkoop internet abonnement van ongeveer 20 Mbit/s is genoeg voor één persoon die actief internet gebruikt. Als u samen aan het gamen bent, tv aan het kijken of streamen dan is een hogere snelheid aangeraden. Een snelheid van 50 Mbit/s is nodig als u aan het streamen bent terwijl u ook aan het gamen bent. U betaalt hier gemiddeld € 19,95 per maand voor 50 Mbit/s.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.