Beste keus: ADSL, kabel of glasvezel internet

Goedkoop internet, bellen en TVHuishoudens in Nederland hebben nu drie verschillende mogelijkheden voor goedkoop internet, bellen en TV. Dit zijn ADSL, kabel en glasvezel internet.

Goedkoop internet, bellen en TV

In Nederland kunnen huishoudens kiezen uit ADSL, kabel en glasvezel internet. Momenteel is glasvezel internet niet overal beschikbaar in Nederland. De samenstelling van het gezin beïnvloed de keuze van het internet. Een groot gezin met tieners kan beter voor glasvezel kiezen dan voor ADSL. Voor huishoudens met kinderen is het raadzaam een goedkoop internet, bellen en TV pakket te kiezen met meer dan 40 Mbit/s.

Goede downloadsnelheid voor families

Het goedkoopste internet, bellen en TV abonnement is momenteel van Tele2. Bij dit abonnement krijg je een downloadsnelheid van ongeveer 20 Mbit/s. Dit is de maximum downloadsnelheid en niet een gegarandeerde downloadsnelheid. De downloadsnelheid van 20 Mbit/s is genoeg voor kleine internet gebruikers. Als je enkel websites bezoekt en weinig download hoor je bij deze groep.

De gemiddelde student bekijkt regelmatig video’s online en download ook veel. Hierdoor is het raadzaam een downloadsnelheid van ongeveer 40 Mbit/s te nemen. Met deze snelheid kan je regelmatig films legaal downloaden. Met 40 Mbit/s kunnen ook meerdere gebruikers tegelijk op het internet zitten.

Beste keus tussen ADSL en kabel

Goedkoop internet, bellen en TVInternet is de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Daardoor zijn er nu goedkope internet bellen en tv pakketten beschikbaar voor 29,25 per maand. Een aantal jaar geleden was dezelfde snelheid meer dan 60,- per maand. Toch blijft de keuze bestaan tussen ADSL en kabel internet.

ADSL is goedkoper dan kabel internet echter is ADSL ook langzamer dan kabel internet. Daarnaast is ADSL ook afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Een ADSL provider die een maximale downloadsnelheid van 20 Mbit/s aanbiedt kan een consument 4000 meter verder maar 2 Mbit/s leveren. Dit komt doordat het internet via de koperen telefoon lijn gaat. Koper heeft een relatief hoge weerstand en daardoor ontstaat er veel verval in de internet snelheid.

Kabel internet is sneller dan ADSL. De downloadsnelheid van ADSL kan maximaal 80 Mbit/s zijn. De maximale downloadsnelheid via kabel internet kan 200 Mbit/s zijn. kabel internet kan daarom 2,5x meer internet bieden dan ADSL. Een groot voordeel van kabel internet is dat de downloadsnelheid ook gegarandeerd is. Momenteel bieden enkel UPC en Ziggo goedkope internet, bellen en TV pakketten aan via de kabel.

Goedkoop glasvezel internet

Meerdere internet providers bieden tegenwoordig goedkoop internet, bellen en TV via glasvezel. Dit is een nieuwe techniek die snel door heel Nederland wordt aangeleverd. Reggefiber is de drijvende kracht achter deze aanleg, Reggefiber is onderdeel van KPN. Glasvezel internet is de toekomst omdat hier snelheden van meer dan 1000 Mbit/s mee kunnen worden bereikt.

In 2015 is de maximum downloadsnelheid voor glasvezel 500 Mbit/s. Deze downloadsnelheid is gegarandeerd en daardoor 2,5x zo snel als kabel internet. Bij glasvezel is de download en de uploadsnelheid gelijk, dit in tegenstelling tot ADSL en kabel internet. De maximum uploadsnelheid bij kabel internet is momenteel 20 Mbit/s. KPN biedt de snelste internet, bellen en TV pakketten met glasvezel aan. Het goedkoopste internet, bellen en TV pakket met glasvezel is bij Vodafone verkrijgbaar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.