De goedkoopste internet providers

De goedkoopste internet providerIn Nederland is ADSL internet het goedkoopste. Online is de goedkoopste ADSL internet provider van het moment.

Goedkoop internet

Internet kan geleverd worden via drie soorten verbindingen. Deze verbindingen zijn ADSL, kabel internet en glasvezel internet. ADSL is de goedkoopste versie van internet. Kabel en glasvezel internet zijn duurder maar ook sneller. ADSL internet maakt gebruik van de telefoon kabel, ieder huis in Nederland moet volgens de wet een telefoonlijn hebben. Als deze niet is aangelegd moet deze door KPN worden aangelegd.

Open markt zorgt voor goedkoop internet

ADSL providers bieden goedkoop internet omdat de markt open is, bij kabel internet is dit niet zo. De kabel wordt beheerd door Ziggo en UPC. De kabel is geen open markt, consumenten kunnen enkel kiezen voor Ziggo of UPC. Ziggo levert dus geen internet waar ook UPC geleverd wordt. Glasvezel internet is vrij nieuw in Nederland. Deze techniek is zeer snel maar ook duur op dit moment. Tevens is het maar in een klein gedeelte van Nederland beschikbaar op dit moment.

Goedkoopste internet providers

ADSL is de goedkoopste internet verbinding. Een ADSL verbinding is van koper, hierdoor ontstaat er elektrisch verval. De afstand van uw huis tot de wijkcentrale heeft invloed op de snelheid. Momenteel zijn Online, Tele2 en Telfort en KPN de goedkoopste ADSL providers. De snelste ADSL provider op dit moment is KPN, deze provider biedt een snelheid tot 80 MB/s download.

De goedkoopste internet providers

PlaatsProviderDownload snelheidPrijs per maandActie
130 MB/s24,95Eerste 12 maanden 9,95
220 MB/s20,-Eerste 12 maanden 10,-
330 MB/s22,-Vaste lage prijs

 

Online is de goedkoopste internet provider van dit moment. Deze provider geeft meer dan 50% korting de eerste 12 maanden. Tele2 is tweede geworden, deze provider heeft een lagere downloadsnelheid van Online maar geeft ook 50% korting de eerste twaalf maanden. Tenslotte is Telfort derde geworden, deze provider levert goedkoop internet voor een vaste lage prijs.

> Bekijk de goedkoopste internet abonnementen

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.