De prijs van goedkoop internet, bellen en tv

Prijs goedkoop internet, bellen en TVUit recent onderzoek van het CBS blijkt dat de prijs van goedkoop internet, bellen en TV gemiddeld met negen procent is gestegen sinds 2010. Maar hoe ziet de prijsontwikkeling per provider eruit?

Op 11 februari j.l. publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers over de prijsontwikkeling van telecomdiensten. Hieruit blijkt dat sinds 2010 veel klanten zijn overgestapt naar een gecombineerd abonnement met goedkoop internet, bellen en TV. Volgens het CBS zijn de prijzen van goedkoop internet, bellen en TV met negen procent gestegen sinds 2010. In de onderstaande grafiek is te zien hoe de prijs zich heeft ontwikkeld. Hierbij is 2010 als het jaar van de nulmeting genomen. De prijsontwikkeling wordt dus weergegeven als een stijging of daling ten opzichte van 2010. De donkerblauwe lijn laat zien hoe de prijzen van goedkoop internet, bellen en TV de afgelopen jaren omhoog zijn gegaan.

Prijsontwikkeling goedkoop internet, bellen en TV
Bron: CBS

De bovenstaande prijsontwikkeling is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van alle providers. Is het algemene beeld van een prijsstijging van abonnementen voor goedkoop internet, bellen en TV ook terug te zien wanneer wordt gekeken naar de prijzen bij individuele providers? Op basis van eerdere artikelen die op deze website zijn gepubliceerd kan het verschil tussen het huidige prijspeil en dat van enkele jaren geleden in kaart worden gebracht. Omdat niet op elk moment van elke provider de prijzen werden onderzocht, wordt in de onderstaande vergelijking gebruikgemaakt van verschillende jaren uit het verleden. Hierbij is gerekend met de goedkoopste abonnementen van nu en toen en met de standaardprijzen, zonder korting.

Prijs vroeger per maand*Prijs 2016 per maand*Verschil
Prijs in 2012:€ 40,-€ 32,--20%
Prijs in 2014:€ 36,-€ 29,95-17%
Prijs in 2011:€ 45,-€ 55,-+18%
Prijs in 2014:€ 36,-€ 39,-+8,3%

*Prijzen zonder korting

Uit de bovenstaande vergelijking blijkt dat niet bij alle providers sprake is van prijsstijging voor goedkoop internet, bellen en TV abonnementen. Bij Telfort en XS4ALL heeft zich weliswaar een stijging van de prijzen voorgedaan, maar bij Tele2 en Online is dat niet het geval. Zowel Tele2 als Online bieden momenteel namelijk goedkopere abonnementen aan dan voorheen. Bij Online is een abonnement voor goedkoop internet, bellen en TV tegenwoordig 17 procent goedkoper en Tele2 hanteert nu een prijs die twintig procent lager ligt dan de prijs die de provider vier jaar geleden bij klanten in rekening bracht. De bovenstaande prijzen uit het verleden en nu kunnen niet één op één met elkaar worden vergeleken. Zo zijn de internetsnelheden inmiddels hoger en zijn de de technieken op het gebied van internet, bellen en TV veranderd. De prijsvergelijking is dan ook vooral bedoeld om een indicatie te geven van het prijspeil nu en het prijspeil in het verleden.

Het goedkoopste internet, bellen en TV abonnement van dit moment

De bovenstaande overzichten geven aan wat de standaard prijzen zijn en waren van goedkoop internet, bellen en TV. Kortingsacties zijn hierbij niet meegenomen. Wanneer rekening wordt gehouden met de nu geldende korting, heeft Tele2 het beste abonnement. De provider biedt namelijk goedkoop internet, bellen en TV aan vanaf 32 euro per maand en bovendien betalen de eerste drie maanden slechts 10 euro per maand.

Sorry, the comment form is closed at this time.