De toekomst van snel internet

Goedkoop glasvezel internetGlasvezel wordt in 2015 voor meer consumenten toegankelijk. Deze nieuwe techniek is de toekomst van snel internet.

Nieuwe techniek voor snel internet

Glasvezel is een nieuwe techniek voor thuis internet. Het wordt door Reggefiber door heel Nederland aangelegd. Momenteel beheerd KPN Reggefiber waardoor KPN een voordeel heeft op andere glasvezel aanbieders. Echter mag KPN dit voordeel van het ACM niet misbruiken waardoor alle aanbieders op het netwerk gelijke kansen hebben.

Super snel internet

Met glasvezel kunnen zeer hoge up en downloadsnelheden worden bereikt. Zo biedt KPN zelf een pakket van glasvezel met een download en uploadsnelheid tot wel 500 Mbit/s. Het voordeel van glasvezel is dat de maximale snelheid altijd kan worden bereikt. Dit komt omdat glasvezel gebruik maakt van licht in plaats van elektriciteit.

Met glasvezel verstuur je dus informatie met de snelheid van het licht. Hoewel glasvezel zeer snel is, kan nog niet iedereen in Nederland er gebruik van maken. Bekijk de internet mogelijkheden bij u in de buurt.

Toekomst van glasvezel

In Amerika is Google bezig met Google Fiber aan te leggen, Google biedt op dit moment een maximale downloadsnelheid van 1 Gbit/s. Hoewel Google Fiber nog niet in Nederland beschikbaar is geeft het duidelijk de potentie van glasvezel aan. Met glasvezel worden nu al snelheden van 500 Mbit/s bereikt, in theorie is het nu al mogelijk een snelheid van 3 Gbit/s te bereiken.

De concurrent van glasvezel is de kabel, hier kunnen snelheden van maximaal 220 Mbit/s op worden bereikt. Een nadeel van de kabel is dat de maximale downloadsnelheid lager is. De downloadsnelheid van glasvezel wordt veel sneller. Glasvezel heeft daarom een sterke toekomst in Nederland.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.