De voordeligste abonnementen met goedkoop internet en bellen

Goedkoop internet en bellenAls je veel gebruikmaakt van je vaste telefoonlijn kun je geld besparen met een abonnement voor goedkoop bellen. Zeker als je kiest voor onbeperkt bellen als extra optie bij je abonnement. Inmiddels maakt 95 procent van de Nederlanders thuis gebruik van internet, dus de meeste consumenten kunnen als ze veel bellen het beste kiezen voor een abonnement met goedkoop internet en bellen.

Als je kiest voor een abonnement met goedkoop internet en bellen kun je ervoor kiezen om de minuten die je belt per minuut af te rekenen. Afhankelijk van hoeveel je belt kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een pakket met onbeperkt bellen. Deze pakketten verschillen per provider. Sommige providers brengen onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers namelijk apart in rekening. In het onderstaande overzicht is per provider te zien wat je per maand betaalt voor een abonnement met goedkoop internet en bellen. In de vergelijking is ook weergegeven wat je per maand extra betaalt als je kiest voor onbeperkt bellen.

Internet en bellen
abonnement
Gemiddelde maandprijs abonnementExtra kosten
onbeperkt bellen
20 Mbit/s
€ 0,09/min
€ 19,83€ 12,-/mnd
30 Mbit/s
€ 0,075/min (naar vast)
€ 0,10/min (naar mobiel)
€ 25,25€ 10,-/mnd
€ 0,10/gesprek
20 Mbit/s
€ 0,09/min
€ 26,-€ 15,-/mnd*
100 Mbit/s
€ 0,09/min
€ 27,86€ 14,95/mnd
40 Mbit/s
€ 0,10/min
€ 29,-€ 10,-/mnd
20 Mbit/s
€ 0,10/min
€ 32,50€ 16,50/mnd

*2500 minuten bellen met je vaste telefoon naar vaste en mobiele nummers

Tele2 is de goedkoopste aanbieder van internet en bellen

De bovenstaande tarieven voor onbeperkt bellen zijn gebaseerd op een bundel voor onbeperkt bellen binnen Nederland. Als je internationaal wilt bellen gelden andere tarieven. Bij Online en Telfort betaal je vijf euro per maand voor onbeperkt bellen naar vast en vijf euro per maand voor bellen naar mobiel. Als je onbeperkt wilt bellen naar zowel vaste als mobiele nummers kost dat bij deze providers dus tien euro per maand. Bij Online betaal je behalve het maandelijkse tarief ook 0,10 euro per gesprek als je kiest voor onbeperkt bellen.

Tele2 biedt goedkoop internet en bellen aan tegen het voordeligste tarief. Voor gemiddeld ongeveer 20 euro per maand kun je internetten en bellen en voor in totaal iets meer dan 30 euro per maand kun je ook gebruikmaken van onbeperkt bellen. Voordat je kiest voor onbeperkt bellen is het wel goed om je af te vragen of je dit nodig hebt. Kiezen voor onbeperkt bellen is namelijk pas voordelig vanaf een bepaald aantal minuten bellen en dit aantal minuten verschilt per provider.

Het omslagpunt voor onbeperkt bellen

Als je meer belt dan een bepaald aantal minuten wordt onbeperkt bellen goedkoper, dit aantal minuten kan een omslagpunt worden genoemd. Het omslagpunt voor wel of niet kiezen voor onbeperkt bellen is afhankelijk van de kosten van een minuut bellen in je reguliere abonnement en de kosten van een extra pakket voor onbeperkt bellen. Als je de extra kosten van onbeperkt bellen deelt door de belkosten per minuut weet je hoeveel je moet bellen voordat onbeperkt bellen voor jou interessant wordt. Hieronder is dit omslagpunt per provider weergegeven.

Kosten bellen per minuutExtra kosten
onbeperkt bellen
Onbeperkt bellen goedkoper vanaf
€ 0,10/min€ 10,-/mnd100 minuten bellen
€ 0,075/min (naar vast)
€ 0,10/min (naar mobiel)
€ 10,-/mnd
€ 0,10/gesprek
100 minuten bellen*
€ 0,09/min€ 12,-/mnd133 minuten bellen
€ 0,10/min€ 16,50/mnd165 minuten bellen
€ 0,09/min€ 14,95/mnd166 minuten bellen
€ 0,09/min€ 15,-/mnd167 minuten bellen

*Omslagpunt ligt op ongeveer 100 minuten, afhankelijk van het aantal gesprekken

Kiezen voor onbeperkt bellen bij abonnement met goedkoop internet en bellen loont snelst bij Telfort

Uit de vergelijking blijkt dat het bij Telfort het snelste loont om te kiezen voor onbeperkt bellen. Bij deze provider loont het namelijk al om onbeperkt bellen af te nemen als je meer belt dan 100 minuten. Dat geldt ook voor Online, al is het omslagpunt bij deze provider afhankelijk van het aantal gevoerde gesprekken. Bij XS4ALL ligt het omslagpunt het hoogst, aangezien de extra kosten van onbeperkt bellen bij deze provider het hoogst liggen. Een abonnement met goedkoop internet en bellen in combinatie met onbeperkt bellen is op basis van de bovenstaande vergelijking altijd voordeliger als je minimaal 3 uur (180 minuten) belt per maand.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.