Fusie tussen Vodafone en Ziggo zorgt voor vast internet van T-Mobile

Fusie Vodafone en Ziggo kan doorgaanBegin dit jaar werd bekend gemaakt dat Vodafone en Ziggo gingen fuseren, de Europese Commissie keurde dit goed mits Vodafone haar vaste internet tak verkocht aan een andere partij. T-Mobile heeft dit overgekocht en zal in de toekomst vast internet gaan aanbieden.

Fusie Vodafone en Ziggo

Vodafone en Ziggo gaan dit jaar nog fuseren, in februari van 2016 werd bekend gemaakt dat Vodafone en Ziggo gingen fuseren. Omdat dit een fusie is tussen twee grote spelers op de telecom markt (Vodafone) en internet markt (Ziggo) hadden verschillende experts de vrees dat hierdoor minder aanbod beschikbaar was voor consumenten. De Europese Commissie had voor deze fusie de voorwaarde dat Vodafone haar Vodafone Thuis internet tak moest verkopen. T-Mobile heeft uiteindelijk een bod gedaan op de internet tak van Vodafone.

ACM keurt overname Vodafone Thuis goed

Hoewel T-Mobile een bod gedaan heeft op de internet tak van Vodafone moest deze overname wel goedgekeurd worden door de ACM. Vandaag heeft de ACM bekend gemaakt dat T-Mobile de internet tak van Vodafone mag overnemen. De ACM is van mening dat door de overname er een sterke nieuwe speler op de markt komt en dat deze speler goedkoop internet kan bieden aan consumenten. Ongeveer 150.000 klanten die nu internet bij Vodafone afnemen zullen dit gaan ontvangen van T-Mobile. De quad-play klanten zullen, dezelfde voordelen behouden die ze nu al hebben.

T-Mobile neemt vast internet thuis tak over

Doordat T-Mobile de vaste internet tak overneemt ontstaat er, zoals het ACM ook verwacht, een nieuwe grote speler op de quad-play markt. Momenteel domineren KPN en Ziggo deze markt. T-Mobile Nederland had eerder zelf al een vast internet abonnement, dit abonnement genaamd ‘T-Mobile Online’ had de provider eind 2013 verkocht aan ‘CanalDigitaal’. Door de 150.000 nieuwe internet abonnees kan T-Mobile zelf ook quad-play gaan aanbieden omdat de provider een eigen telecomnetwerk heeft.

Quad-play van T-Mobile kan voor goedkoop internet zorgen

T-Mobile heeft momenteel een marktaandeel van ongeveer 15% tot 20% in de telecom. Bijna 1 op de 5 Nederlanders is klant van T-Mobile, een groot deel van de ongeveer 150.000 klanten die T-Mobile van Vodafone koopt zal dan ook al een mobiel abonnement hebben afgesloten bij T-Mobile. Sinds een aantal jaar worden quad-play abonnementen steeds meer gekozen. Hoewel er nu een aanbieder wegvalt komt er ook een grote nieuwe concurrent bij wat waarschijnlijk voor een verandering in de prijzen zal zorgen. Het is verwacht dat de fusie tussen Vodafone en Ziggo eind december rond is, wanneer T-Mobile nieuwe pakketten gaat aanbieden is nog niet bekend.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.