Glasvezel bij een abonnement met goedkoop internet, bellen en TV

Glasvezel bij goedkoop internet, bellen en TVDe meeste consumenten zullen wel van glasvezel hebben gehoord en misschien is het bij jou thuis ook al aangesloten. Glasvezel is de snelste internetverbinding die op dit moment beschikbaar is. Niet alle providers van abonnementen met goedkoop internet, bellen en TV bieden op dit moment al glasvezel aan. Toch is deze snelle vaste internetverbinding bij het merendeel van de providers wel verkrijgbaar. Voordat je een abonnement met glasvezel internet bestelt is het wel slim om na te gaan of je op jouw adres al glasvezel kunt krijgen. Niet alle huizen in Nederland huis zijn namelijk al aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Een internetverbinding via glasvezel zit als volgt in elkaar. Glasvezel is een zeer dunne vezel die gemaakt is van een speciaal soort glas. Via deze vezel kan informatie worden verzonden door middel van laserlicht. Als data via glasvezel wordt verstuurd gebeurt dat met de snelheid van het licht. Door het laserlicht met een hele hoge snelheid aan en uit te zetten, kunnen gegevens digitaal worden verzonden. Hierdoor kunnen consumenten hele hoge internetsnelheden behalen die kunnen oplopen tot maximaal 500 Mbit/s. In testsituaties zijn al veel hogere internetsnelheden behaald tot wel 200 terrabit/s, maar dergelijke snelheden worden nog niet voor consumenten aangeboden door de providers.

Glasvezel wordt nog aangelegd in Nederland

Momenteel wordt er in Nederland nog hard gewerkt aan de aanleg van het glasvezel netwerk. Eerder deze maand bleek uit het jaarlijkse FTTH rapport van onderzoeksbureau Telecompaper dat 1 op de 3 Nederlandse huishoudens op dit moment toegang heeft tot internet via glasvezel. Dat zijn ongeveer 2,5 miljoen huishoudens. Niet alle aansluitingen worden echter nog gebruikt, via 40% van de glasvezelaansluitingen wordt ook daadwerkelijk een internetverbinding afgenomen bij een abonnement voor goedkoop internet, bellen en TV. Daarmee zijn er op dit moment ongeveer 1 miljoen glasvezelabonnementen in Nederland. Het merendeel van de Nederlanders kan dus nog geen gebruikmaken van glasvezel. Maar waar is glasvezel op dit moment dan wel aangelegd? Glasvezelbedrijf Reggefiber neemt 80 procent van de aanleg van het glasvezelnetwerk voor zijn rekening. Op de onderstaande kaart is te zien waar nu al glasvezel ligt of wordt aangelegd door Reggefiber.


Glasvezel bij een goedkoop internet, bellen en TV abonnement
Glasvezel aangelegd door Reggefiber

Uit het overzicht blijkt dat glasvezel op dit moment het best beschikbaar is in de Randstad. In en rondom de vier grote steden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zijn op dit moment de meeste adressen aangesloten op glasvezel. Maar ook in Eindhoven, Nijmegen en Enschede zijn er al diverse wijken waar consumenten nu of binnenkort glasvezel kunnen kiezen bij hun abonnement voor goedkoop internet, bellen en TV. Wie in Friesland, Groningen, Limburg of Zeeland woont zal waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben. Op de kaart is te zien dat in deze provincies nog weinig glasvezelverbindingen zijn aangelegd. Als je benieuwd bent of jouw adres al van een glasvezelaansluiting is voorzien kun je dit altijd controleren door middel van een postcodecheck voor goedkoop internet, bellen en TV op jouw adres.

Glasvezel bij een abonnement met goedkoop internet, bellen en TV

Het belangrijkste voordeel van glasvezel is dat je internetverbinding er sneller door wordt. Met een glasvezelverbinding haal je snelheden tot maar liefst 500 Mbit/s. Voor de komst van glasvezel deelde je de internetverbinding met de buren: de kabel werd gesplitst en met meerdere huizen gedeeld. Doordat elk huis met een glasvezelaansluiting een eigen glasvezelkabel krijgt heb je geen last meer van de buurman als die dag en nacht aan het downloaden is. Glasvezel zorgt dus voor een gegarandeerde en stabiele internetsnelheid. Een derde voordeel van internet via glasvezel bij je abonnement met goedkoop internet, bellen en TV is dat je met glasvezel net zo snel kunt down- als uploaden. En glasvezel is ook nog eens goed voor de energierekening: het verbruikt namelijk 62 procent minder stroom dan voorheen. Hieronder zijn de goedkoopste abonnementen met goedkoop internet, bellen en tV te zien waarbij je gebruik kunt maken van glasvezel.

AbonnementGemiddelde prijs per maand
50 Mbit/s
€ 0,09/min
60 TV-zenders
€ 38,50
50 Mbit/s
€ 0,09/min
20 TV-zenders
€ 42,08
50 Mbit/s
€ 0,075/min
72 TV-zenders
€ 46,-
50 Mbit/s
€ 0,10/min
70 TV-zenders
€ 48,50
100 Mbit/s
€ 0,10/min
70 TV-zenders
€ 50,-

Vodafone biedt goedkoop internet, bellen en TV met glasvezel aan voor de laagste prijs

De maandelijkse prijs in de bovenstaande vergelijking is de gemiddelde prijs die je per maand betaalt. Kortingen zijn in deze prijs verrekend. Uit de vergelijking blijkt dat Vodafone het goedkoopste abonnement met glasvezel internet, bellen en TV aanbiedt. Aangezien het goedkope abonnementen betreft bieden de provider hierbij niet de maximale glasvezel snelheid aan. Vodafone biedt net als Tele2, Online en Telfort een abonnement aan met een maximale internetsnelheid van 50 Mbit/s. Als je behoefte hebt aan een hogere snelheid kun je bij KPN een internetsnelheid krijgen van 100 Mbit/s.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.