Goedkoop internet, bellen en TV aanbieder Stipte overgenomen door Fiber

Goedkoop internet, bellen en TVProvider Stipte is sinds afgelopen weekend onderdeel geworden van Fiber Nederland. Met de overname wil Fiber zijn concurrentiepositie op de markt voor goedkoop internet, bellen en TV versterken. Het merk Stipte blijft waarschijnlijk wel gewoon bestaan.

Fiber Nederland versterkt concurrentiepositie door overname Stipte

Afgelopen weekend werd bekend dat Stipte, aanbieder van goedkoop internet, bellen en TV, is overgenomen door Fiber Nederland. Door de overname wordt het bedrijf Fiber een iets grotere speler op de Nederlandse markt, maar het blijft een kleine aanbieder in vergelijking met KPN en Ziggo. Fibers directeur-eigenaar Martijn van Scherpenzeel liet zondag weten dat hij zijn concurrentiepositie hiermee wil versterken. Volgens Van Scherpenzeel kan Fiber de andere providers daarmee ‘in ieder geval een beetje pijn doen’. In totaal bestaat Fiber Nederland na de overname van Stipte uit 70 medewerkers. Het merk Stipte zal in principe blijven bestaan. Voor bestaande en nieuwe klanten van Stipte verandert er daarmee niet zoveel.

Zowel Fiber Nederland als Stipte beschikken niet over een eigen netwerk. Beide providers bieden glasvezel aan, Fiber maakt hiervoor gebruik van het netwerk van CIF. Stipte biedt glasvezel aan via het netwerk van KPN-dochter Reggefiber en levert ADSL via het kopernetwerk van KPN. Fiber Nederland bestaat nu drie jaar en profileert zich als aanbieder van goedkope diensten waarmee ze het leven van hun klanten ‘leuker en makkelijker maken’. Fiber levert behalve abonnementen voor goedkoop internet, bellen en TV ook stroom en alarmsystemen. De provider Stipte opereerde in de jaren negentig onder de naam Scarlet. Dit bedrijf werd overgenomen door het toenmalige Belgische telecombedrijf Belgacom en twee jaar geleden werd het Nederlandse onderdeel een zelfstandig bedrijf onder de naam Stipte.

In het onderstaande overzicht is van alle aanbieders te zien wat de kosten zijn van een goedkoop internet, bellen en TV abonnement. In de prijs per maand is de aanbiedingsprijs voor de duidelijkheid niet meegenomen. In de prijs per jaar is de korting wel verwerkt.

AbonnementAanbiedingPrijs per maandPrijs per jaar
20 Mb/s
20 TV zenders
9 ct p/min
Eerste 3 maanden: € 10,-€ 35,-€ 345,-
20 Mb/s
60 TV zenders
9 ct p/min
Eerste 6 maanden: € 19,50€ 39,50€ 354,-
30 Mb/s
59 TV zenders
7,5 ct p/min
Eerste 12 maanden: € 29,95*€ 36,-€ 395,70
40 Mb/s
72 TV zenders
10 ct p/min
Geen€ 39,-€ 468,-
80 Mb/s
35 TV zenders
9 ct p/min
Geen€ 39,95€ 479,40
20 Mb/s
32 TV zenders
10 ct p/min
Eerste 6 maanden: € 35,-€ 45,-€ 480,-
40 Mb/s
99 TV zenders
10 ct p/min
Eerste 6 maanden: 34,95€ 45,95€ 485,40
20 Mb/s
90 TV zenders
10 ct p/min
Eerste 6 maanden: € 37,50€ 55,-€ 555,-

*Alleen bij Online is de contractduur 24 maanden in plaats van 12 maanden

Goedkoop internet, bellen en TV bij Fiber

In vergelijking met andere aanbieders van goedkoop internet, bellen en TV biedt Fiber zijn diensten relatief goedkoop aan. Tele2, Online en Telfort zijn weliswaar iets goedkoper, maar de internetsnelheid van het goedkoopste internet, bellen en TV abonnement ligt bij Fiber met 80 Mb/s een stuk hoger. Fiber heeft momenteel geen aanbieding voor nieuwe klanten, waardoor het totale bedrag per jaar wel een stuk hoger ligt dan bij de goedkoopste aanbieders van internet, bellen en TV. Als het gaat om de prijs is Fiber een middenmoter, maar de aangeboden internetsnelheid is bij het goedkoopste abonnement van de provider met 80 Mb/s wel veel hoger dan bij de andere aanbieders.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.