Goedkoop internet bellen en tv bij een verhuizing

Goedkoop internet bellen en tv bij een verhuizingBij een verhuizing kan het voorkomen dat de huidige aanbieder van internet bellen en tv niet beschikbaar is of dat er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn op het nieuwe adres.
Middels een postcodecheck controleer je snel welke aanbieders van internet, bellen en tv het goedkoopste zijn op het nieuwe adres.

Controleer de beschikbaarheid

Via de postcodecheck kan je controleren of je aanbieder ook op het nieuwe adres beschikbaar is en of er eventueel goedkopere alternatieven ter beschikking zijn. Wanneer er wordt gekozen om het huidige internet, bellen en tv abonnement mee te nemen naar het nieuwe adres dan moet dit een maand voor aanvang van de verhuizing door worden gegeven aan de provider.

Contractduur, opzegtermijn en nummerbehoud

De meeste internet, bellen en tv abonnementen hebben een looptijd van een jaar, na dit jaar is het mogelijk om maandelijks op te zeggen. Als de einddatum van het contract later is dan de verhuizing, dan is het mogelijk om het abonnement mee te nemen naar het nieuwe huis. Let wel op dat dit alleen mogelijk is wanneer de aanbieder daar ook dezelfde diensten levert. Wanneer er niet van aanbieder wordt gewisseld hoeft er ook geen nieuwe decoder worden aangevraagd, de oude decoder blijft dan werken.

Het behouden van een telefoonnummer is alleen mogelijk bij een verhuizing binnen dezelfde regio met hetzelfde netnummer. Ben je bijvoorbeeld woonachtig in Utrecht met het netnummer 030 dan kan het nummer worden behouden als het netnummer van het nieuwe adres (bijvoorbeeld Zeist) ook 030 is.

Indien de huidige aanbieder geen diensten levert op het nieuwe adres dan is er wettelijk vastgelegd dat het contract vroegtijdig stop kan worden gezet. Vervolgens kan er op het nieuwe adres worden gekozen voor een andere aanbieder van internet, bellen en tv.

Verhuizing, een goed moment om over te stappen

Een verhuizing is een goed moment om na te denken of de diensten die je afneemt nog wel voldoende zijn. Is de internetverbinding snel genoeg en zijn het aantal zender in het zenderpakket nog voldoende?
Op basis van bovenstaande zaken kan het verstandig zijn om een nieuw abonnement af te sluiten.
Ga je groter wonen denk dan bijvoorbeeld ook aan een wifi versterker zodat u overal in het huis gebruik kan maken van een wifi verbinding. Bij de meeste internet, bellen en tv aanbieders kan een wifi versterker worden bijbesteld. Bij NLEx krijg je de versterker gratis, zelfs bij de goedkoopste internet pakketten

Het kan ook goed mogelijk zijn dat de diensten die worden afgenomen op het nieuwe adres goedkoper zijn bij een andere internet, bellen en tv aanbieder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.