Goedkoop internet, bellen en tv met de hoogste internetsnelheid

Goedkoop internet, bellen en TV met de hoogste internetsnelheidVolgens onderzoeksbureau Telecompaper is de interesse in glasvezel het afgelopen jaar gedaald. Toch blijft de behoefte aan een snelle internetverbinding bij een abonnement met goedkoop internet, bellen en TV bij veel consumenten bestaan. Bij Vodafone ben je op dit moment het goedkoopste uit en krijg je de hoogste snelheid van 500 Mbit/s.

De gewenste internetsnelheid bij een abonnement met goedkoop internet, bellen en TV verschilt per huishouden. Wie weinig gebruik maakt van streaming video en niet vaak grotere bestanden hoeft te downloaden heeft voldoende aan een internetsnelheid van ongeveer 20 Mbit/s. Dat is vaak de minimale snelheid bij de goedkoopste abonnementen. Maar een groeiende groep consumenten heeft behoefte aan sneller internet. Voor wie graag snel internet wil is internet via de kabel of glasvezel de beste optie. Via de kabel kun je een internetsnelheid tot maximaal 300 Mbit/s behalen, bij glasvezel ligt de maximale snelheid op 500 Mbit/s.

Minder consumenten hebben interesse in glasvezel

Uit onderzoek van Telecompaper bleek deze week dat minder huishoudens de intentie hebben om op den duur te kiezen voor glasvezel. Het aantal huishoudens met belangstelling voor internet, bellen en TV via glasvezel is het afgelopen jaar gedaald naar 33 procent. De meerderheid van de Nederlandse huishoudens zit momenteel dus niet te wachten op glasvezel. Van de consumenten die wel interesse hebben in diensten via het glasvezel netwerk geeft een kleine dertig procent aan dat ze wel glasvezel zouden willen afnemen, maar dat de mogelijkheid hiervoor ontbreekt. In de buitengebieden van Nederland is vaak namelijk nog geen glasvezel verbinding aangelegd. Voor deze consumenten kan internet via de kabel een goed alternatief zijn.

Internet en bellen abonnementGemiddelde prijs
500 Mbit/s
€ 0,09/min
60 TV-zenders
€ 57,50 per maand
200 Mbit/s
€ 0,075/min (vast)
€ 0,10/min (mobiel)
72 TV-zenders
€ 61,- per maand
200 Mbit/s
€ 0,11/min
70 TV-zenders
€ 61,- per maand
300 Mbit/s
€ 0,11/min
115 TV-zenders
€ 68,66 per maand
500 Mbit/s
€ 0,11/min
70 TV-zenders
€ 68,75 per maand
200 Mbit/s
€ 0,09/min
75 TV-zenders
€ 71,61 per maand

Goedkoop internet, bellen en TV met een hoge internetsnelheid

Voor een hoge internetsnelheid betaal je vanzelfsprekend iets meer dan voor een lagere snelheid. Als je op zoek bent naar een abonnement met goedkoop internet, bellen en TV voor de allerlaagste prijs zul je dan ook geen hoge internetsnelheid kunnen krijgen. In het bovenstaande overzicht is een vergelijking te zien van de abonnementen waarbij je de beschikking krijgt over een hoge internetsnelheid. Het voordeel van een abonnement met een hoge snelheid is dat je hier bij diverse providers ook meer TV-zenders bij krijgt.

Vodafone biedt het goedkoopste abonnement voor internet, bellen en TV met een hoge internetsnelheid

Uit de vergelijking komt Vodafone als goedkoopste aanbieder naar voren. Bij Vodafone krijg je voor minder dan 60 euro per maand de maximale internetsnelheid via glasvezel van 500 Mbit/s. Als je op zoek bent naar een abonnement met de hoogste internetsnelheid is Vodafone dan ook de beste keuze. Ook qua belkosten is Vodafone een voordelige aanbieder. Als je voldoende hebt aan een internetsnelheid van 200 Mbit/s en je wilt graag meer TV-zenders in je pakket, kun je overwegen om te kiezen voor Online of Telfort. Ziggo biedt het meest uitgebreide TV-pakket aan, bij deze provider kun je kiezen uit maar liefst 115 zenders.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.