Eerlijke vergelijking
Onafhankelijk
Goedkoop internet
Altijd up to date

Goedkoop internet, TV en bellen

De goedkoopste internet, TV en bellen abonnementen worden weergegeven in de onderstaande vergelijker. De vergelijking is gebaseerd op de gemiddelde prijs van een internet, TV en bellen pakket. De korting is verrekend in de gemiddelde maandelijkse kosten. Een korting van 20 euro bij een looptijd van 1 jaar is gemiddeld een korting van 1,66 euro per maand. De vergelijking is eerlijk, objectief en volledig onafhankelijk van internet providers opgesteld.

Huistelefoon bij je internet, bellen en TV abonnement

Een huistelefoon bij je abonnement kost tegenwoordig bij de meeste abonnementen weinig tot niets extra. De voordelen van een huistelefoon bij je internet en TV abonnement zijn:

  • Heldere lijn
  • Gebeld worden goedkoper voor beller
  • Geen limiet

Voordelen van vast bellen zijn bijvoorbeeld de altijd heldere lijn die niet wordt verstoord, of het feit dat het voor de mensen die jouw bellen goedkoper is. Daarnaast kan je zoveel bellen als je wil, in tegenstelling tot de beperkingen op sim-only of telefoon abonnementen. Een nadeel kan zijn dat, als je dat toestaat, je huistelefoonnummer in de telefoongids komt te staan.

Veelgestelde vragen

Wat is het goedkoopste internet, TV en bellen abonnement?
Het goedkoopste internet, TV en bellen abonnement hangt af van je voorkeuren. Momenteel biedt NLEx het goedkoopste internet, TV en bellen abonnement aan.
Gebruik de vergelijkingsmodule om het goedkoopste internet, TV en bellen abonnement te vinden voor eigen gebruik.
Wat doet de gratis monteur?
Krijg ik korting als ik ook mobiele telefonie afneem bij de internet provider?

Ja, bij de meeste internet providers krijg je korting of extra’s als je ook mobiele telefonie hebt bij die provider. De extra’s die je krijgt zijn meestal dubbel zoveel data voor je mobiele databundel en gratis TV zenders voor TV. De providers die dit aanbieden zijn: KPN, T-Mobile, Vodafone, Ziggo, Telfort en Simyo.

Wat is een Mbit/s?

Mbit/s staat voor Megabit per seconde, dit is een aanduiding die internetproviders gebruiken om de snelheid van internetabonnementen aan te geven. Als je je werkelijke downloadsnelheid wilt weten moet je de aangegeven downloadsnelheid in Mbit/s delen door 8. Hieronder is een voorbeeld te zien voor de meest voorkomende downloadsnelheden.

Mbit/sDownloadsnelheid
20 Mbit/s2,5 MB/s
30 Mbit/s3,75 MB/s
40 Mbit/s5 MB/s
Mbit/sDownloadsnelheid
50 Mbit/s2,5 MB/s
100 Mbit/s3,75 MB/s
200 Mbit/s25 MB/s
Mbit/sDownloadsnelheid
300 Mbit/s37,5 MB/s
400 Mbit/s50 MB/s
500 Mbit/s62.5 MB/s

Let wel op dat de Mbit/s snelheid die de provider aangeeft niet altijd gehaald kan worden. Bij ADSL heeft de afstand van je postcode tot het netwerkkastje invloed op de downloadsnelheid. Hoe groter die afstand is, des te meer verval treedt er op. Daarnaast kan ook een slecht Wifi signaal invloed hebben op je downloadsnelheid.

Waarom haal ik mijn maximale internetsnelheid niet?

De providers die wij vergelijken