Eerlijke vergelijking
Onafhankelijk
Goedkoop internet
Altijd up to date

Goedkoop internet en bellen

Hieronder kun je de goedkoopste internet en bellen abonnementen vergelijken. Het goedkoopste internet en bellen abonnement hangt af van je postcode. De interactieve vergelijker zoekt de goedkoopste oplossing voor je postcode. De vergelijking is eerlijk, objectief en volledig onafhankelijk van internet providers opgesteld.

Veelgestelde vragen

Ik ga verhuizen, kan ik mijn nummer behouden?

Ja! Het is mogelijk om tijdens het overstappen je nummer te behouden. Als je overstapt omdat je verhuist is het ook mogelijk je nummer te behouden. Bij het verhuizen is nummerbehoud alleen mogelijk binnen hetzelfde netnummer. Het netnummer zijn de cijfers voor je telefoonnummer, bijvoorbeeld voor Amersfoort moet je binnen het 033 netnummer blijven.

Wat is de hoogste internetsnelheid?
Waarom haal ik mijn maximale internetsnelheid niet?

De internetsnelheid die je maximaal kan behalen hangt af van meerdere factoren. Eén van die factoren is of je DSL, kabel of glasvezel internet hebt. Bij DSL (internet over de telefoonlijn) zal je nooit de maximale snelheid behalen.

Bij DSL wordt de maximaal te behalen downloadsnelheid lager naarmate je verder van de wijkcentrale afwoont. Het kan zijn dat je met een internet pakket van 50 Mbit/s maar maximaal 25 Mbit/s kan behalen. Bij kabel en glasvezel internet heb je dit probleem niet. Daarnaast kan je wifi signaal ook veel invloed hebben op je downloadsnelheid, als je een slecht signaal ontvang op je computer zal je downloadsnelheid ook lager zijn.

Wat is Mbit/s?

Mbit/s staat voor megabit per seconde, dit is een aanduiding die internetproviders gebruiken om de snelheid van internetabonnementen aan te geven. Als je je werkelijke downloadsnelheid wilt weten moet je de aangegeven downloadsnelheid in Mbit/s delen door 8. Hieronder is een voorbeeld te zien voor de meest voorkomende downloadsnelheden.

Mbit/sDownloadsnelheid
20 Mbit/s2,5 MB/s
30 Mbit/s3,75 MB/s
40 Mbit/s5 MB/s
Mbit/sDownloadsnelheid
50 Mbit/s2,5 MB/s
100 Mbit/s3,75 MB/s
200 Mbit/s25 MB/s
Mbit/sDownloadsnelheid
300 Mbit/s37,5 MB/s
400 Mbit/s50 MB/s
500 Mbit/s62.5 MB/s

Let wel op dat de Mbit/s snelheid die de provider aangeeft niet altijd gehaald kan worden. Bij ADSL heeft de afstand van je postcode tot het netwerkkastje invloed op de downloadsnelheid. Hoe groter die afstand is, des te meer verval treedt er op. Daarnaast kan ook een slecht Wifi signaal invloed hebben op je downloadsnelheid.

Waarom kan ik geen glasvezel afsluiten?

De providers die wij vergelijken