Eerlijke vergelijking
Onafhankelijk
Goedkoop internet
Altijd up to date

Goedkoop internet en TV

De onderstaande interactieve vergelijking is speciaal gemaakt om goedkope internet en televisie abonnementen te vergelijken. Door je postcode en huisnummer in te vullen krijg je een volledig overzicht met de goedkoopste internet en televisie abonnementen. De vergelijking is eerlijk, objectief en volledig onafhankelijk van internet providers opgesteld.

TV zenders kiezen in een internet en TV abonnement

Wil je een specifieke zender bij je TV pakket? Klik in de vergelijker onder het kopje “Televisie” op “Zenders kiezen”. Daar zie je een lijst met alle beschikbare zenders, als er hier zenders geselecteerd worden zal de vergelijker alleen abonnementen laten zien die een pakket hebben met die zender(s). Vervolgens kun je internet en TV abonnementen vergelijken met de TV zenders van jouw keuze. Je vind hiermee eenvoudig de goedkoopste internetprovider voor jou.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een HD kanaal en een niet HD kanaal?

Het verschil tussen een HD kanaal en een niet HD kanaal is de kwaliteit. De kwaliteit van het beeld ligt bij een HD kanaal hoger, zoals te zien is in de afbeelding hieronder.

hd-kwaliteitsd-kwaliteit

Naast de verbetering van het beeld is vaak ook het geluid beter. Het nadeel is wel dat een TV de resolutie van een HD kanaal moet kunnen ondersteunen. Nieuwe TV’s doen dit standaard, echter TV’s die meer dan 12 jaar oud zijn kunnen dit soms niet. In het geval dat je TV het niet ondersteunt zal een klein verschil zien tussen de reguliere kanalen.

Kan mijn TV HD kanalen aan?
Kunnen alle TV’s in het huishouden gebruik maken van de TV dienst?

Nee, een standaard TV pakket limiteert meestal het aantal TV’s dat gebruik kan maken van de televisiedienst. Je hebt vaak een extra ontvanger nodig om dezelfde hoge resolutie kanalen te ontvangen op een andere TV. Hiervoor moet je altijd een meerprijs per maand betalen.

Is er verschil tussen televisie bij ADSL, de kabel of glasvezel?

Het verschil tussen ADSL, kabel en glasvezel is dat je bij ADSL vaak niet de maximale downloadsnelheid kan bereiken. Een ADSL abonnement met 50 Mbit/s kan op jouw postcode misschien maar maximaal 30 Mbit/s zijn. Dit komt omdat ADSL via de telefoonkabel gaat, hierdoor vervalt de internetsnelheid als je ver van de wijkcentrale woont.

Bij kabel internet en glasvezel internet ontvang je altijd de maximale downloadsnelheid. Sluit je een internet abonnement af van 200 Mbit/s dan ontvang je ook 200 Mbit/s omdat er zeer weinig verval van de internetsnelheid is.

Hoeveel weken duurt het voordat ik aangesloten ben?
Kan ik ook alleen TV kijken?

De providers die wij vergelijken