Eerlijke vergelijking
Onafhankelijk
Goedkoop internet
Altijd up to date

Goedkoop internet vergelijken

Hieronder kun je gemakkelijk goedkope internet abonnementen vergelijken. Door je postcode in te voeren wordt het goedkoopste internet abonnement voor jouw postcode gezocht. De vergelijker houdt er rekening mee dat je misschien geen kabel of glasvezel kunt ontvangen, als je het niet kunt ontvangen wordt het ook niet weergegeven in de vergelijking. De vergelijker laat zien wat het goedkoopste internet abonnement voor jou is, er wordt gesorteerd op prijs waardoor de vergelijker een eerlijk en objectief beeld geeft.

Internet vergelijken

Bij het vergelijken van internet spelen de download- en uploadsnelheid een grote rol. De benodigde snelheid verschilt erg per huishouden en het is belangrijk om een aantal factoren mee te nemen tijdens het vergelijken van internet.

  • Hoeveel personen zullen er doorgaands gebruik maken van het internet?
  • Worden er veel videos/films gestreamed via youtube of netflix?
  • Wordt er veel gegamed of geupload?

Bij meer internetgebruikers zal een hogere download- en uploadsnelheid nodig zijn om iedereen tegelijk van internet te voorzien. Ook is hoge downloadshelheid belangrijk als er veel videos worden gestreamed via (hoge kwaliteit) youtube of netflix. En als er behoefte is aan video’s uploaden of livestreamen dan is de uploadsnelheid veel belangrijker, bij de meeste providers is de uploadsnelheid een stuk lager dan de downloadshelheid.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen DSL, kabel en glasvezel internet?

Het verschil tussen deze drie soorten van internet zit in de manier hoe data wordt verstuurd. Bij DSL internet wordt de data verstuurd over de telefoonlijn, hierdoor was het 20 jaar geleden niet mogelijk om tegelijk te internetten en bellen. Omdat de telefoonlijn van koper is, treedt er verval van internetsnelheid op naarmate je verder van de wijkcentrale woont.

Kabel internet maakt gebruik van de kabel die bedoelt is voor televisie. Momenteel biedt enkel Ziggo kabel internet aan. Omdat dit over een COAX kabel gaat treedt er geen verval in internetsnelheid op. Bij kabel internet krijg je daarom altijd de maximale downloadsnelheid geleverd.

Glasvezel internet is de nieuwste technologie op dit moment. Bij glasvezel internet zijn je downloadsnelheid én uploadsnelheid gelijk aan elkaar. Glasvezel internet is echter niet overal in Nederland beschikbaar. De glasvezel kabel gebruikt licht om data te versturen.

Wat is de hoogste internetsnelheid?
Wat doet een gratis monteur?

Een gratis monteur sluit, afhankelijk van het gekozen pakket 1 televisie, 1 computer en minimaal 1 telefoon aan. Meestal is het mogelijk om voor een meerprijs meerdere apparaten aan te sluiten óf om de kabels weg te werken. Let wel op dat een gratis installatiemonteur geen extra kabels legt en deze kabels ook niet wegwerkt.

De providers KPN, Ziggo, T-Mobile, Telfort en Online bieden de mogelijkheid aan om een gratis monteur langs te laten komen.

Wat is leenverbruik?

Leenverbruik is een term die gebruikt wordt door internetproviders. De provider biedt je een router aan die je mag gebruiken tijdens je contract, als je overstapt van provider moet je deze router retourneren. De router is erg belangrijk omdat je niet met een Ziggo router KPN internet kan ontvangen.

Hoeveel weken duurt het voordat ik aangesloten ben?

De providers die wij vergelijken