Goedkoop internet via glasvezel

Goedkoop glasvezel internetGlasvezel internet is een type internet waarbij zeer hoge snelheden mogelijk zijn. Niet iedereen in Nederland kan dit ontvangen, ongeveer 2 miljoen consumenten hebben hier toegang toe. Hoewel glasvezel sneller is dan DSL en Kabel internet is het ook vaak duurder.

Vodafone heeft goedkoopste glasvezel internet

Vodafone biedt momenteel het goedkoopste glasvezel internet abonnement aan. Bij Vodafone krijg je geen extra korting maar zijn de maandelijkse kosten laag. KPN is na Vodafone het goedkoopste, bij KPN ontvang je 3 maanden een korting van 15 euro per maand. Na 3 maanden zullen de maandelijkse kosten van KPN hoger worden. De gemiddelde maandelijkse kosten van KPN zijn echter maar 62 eurocent duurder per maand.

Glazvezel in Nederland

Door heel Nederland wordt er glasvezel aangelegd, het bedrijf Reggefiber is hier druk mee bezig. Het bedrijf zegt zelf in 220 gemeenten van Nederland actief te zijn. Het zal nog een aantal jaar duren voordat glasvezel voor iedereen beschikbaar is, de Europese unie heeft ook grote plannen omtrent glasvezel. Zo hoopt de Europese Unie in de toekomst elke vierkante meter van glasvezel te voorzien. Het plan hierover is vorige maand bekend gemaakt.

Goedkope aanbieders van glasvezel

Doordat meer mensen toegang krijgen tot glasvezel ontstaat er ook meer concurrentie op de glasvezelmarkt. Met glasvezel zijn hoge snelheden mogelijk, de maximale snelheid die momenteel aangeboden wordt is 500 Mbit/s. Dit is bijna 2x zo snel als de maximale downloadsnelheid met kabel internet van Ziggo. Het is 5x zo snel het ADSL netwerk. Hoewel glasvezel sneller is dan ADSL en kabel is het vaak ook duurder. Het goedkoopste ADSL internet pakket kost maar 19,83 per maand gemiddeld. Hieronder is een vergelijking van de goedkoopste glasvezel aanbieders.

DownloadsnelheidUploadsnelheidMaandelijkse kosten
100 Mbit/s100 Mbit/s€ 40,63
100 Mbit/s100 Mbit/s€ 41,25
100 Mbit/s100 Mbit/s€ 42,86

Vodafone heeft zoals hierboven te zien is het goedkoopste glasvezel internet abonnement. Het glasvezel internet abonnement van KPN is iets duurder. Een glasvezel abonnement is vaak duurder dan DSL abonnement, hoewel de zelfde snelheid wordt aangeboden wordt dezelfde snelheid niet behaald. Dit is een voordeel van Glasvezel, je ontvangt altijd de maximale downloadsnelheid van het abonnement. Bij glasvezel ontvang je ook een hogere downloadsnelheid dan bij een DSL abonnement.

Combineren maakt glasvezel relatief goedkoper

Hoewel enkel een internet abonnement duur is, is het vaker goedkoper om een internet, bellen en TV abonnement bij één provider af te nemen. Door meerdere diensten af te nemen ontvang je extra korting. Zo ontvang je bij KPN extra korting als je ook een mobiel abonnement afsluit. De korting bedraagt dan 5 euro per maand. Door deze korting wordt KPN een stuk goedkoper dan Vodafone. Uiteindelijk blijft glasvezel een luxe product, als je echt goedkoop internet wil aanschaffen kan je beter een ADSL abonnement nemen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.