Goedkoopste internet abonnement

Goedkoopste internet abonnementNiet iedereen heeft behoefte aan een abonnement waar internet, bellen en TV alle drie aanwezig zijn. Nederlanders maken steeds meer gebruik van de mobiele telefoon en kijken steeds minder TV. Gelukkig zijn er ook goedkope abonnementen met alleen internet. Het goedkoopste internet abonnement is af te sluiten bij Tele2 voor € 22,- p/m. Neem je alleen internet af dan ben je vaak opzoek naar een hogere downloadsnelheid. Het goedkoopste internet abonnement met een hoge downloadsnelheid (boven de 100 Mb/s) is verkrijgbaar bij NLEx voor € 30,58 p/m.

Steeds minder gebruik van bellen en TV

Nederlanders kijken steeds meer Video on Demand. Vooral Netflix is een voorloper op het gebied van deze ontwikkeling. Een van de gevolgen van deze populaire streamingsdiensten is dat het aantal TV-abonnementen terugloopt. Het afnemen van een totaalpakket van Internet, bellen en TV is voor deze doelgroep dan ook niet interessant. Gelukkig zijn er ook abonnementen met enkel goedkoop internet beschikbaar. Onderstaand overzicht toont een top 3 van de goedkoopste internet aanbieders met een éénjarig contract.

AbonnementPrijs
Internet light: tot 20 Mb/s€ 22,- p/m
Eenmalige aansluitkosten € 25,-
Standaard internet: 20 Mb/s€ 27,- p/m
Eenmalige aansluitkosten € 0,-
Internet standaard: 30 Mb/s€ 28,50 p/m
Eenmalige aansluitkosten € 30,-

Provider Tele2 biedt het goedkoopste internet abonnement aan voor slechts € 22,- per maand. De internetsnelheid bij Tele2 bedraagt 20 Mb/s, dit is voldoende voor een één- tot tweepersoonshuishouden.

Het goedkoopste internetabonnement met snel internet

Om video’s te streamen op een hoge kwaliteit heb je een snelle internetverbinding nodig. Ook als er meerdere personen binnen een huishouden gebruik maken van streamingdiensten is een snelle internetverbinding een vereiste. Met een internetsnelheid van 100 mbit/s kunnen 4 personen gelijktijdig Netflixen op ultra HD kwaliteit. Een internetabonnement met een snelheid van 100 Mb/s is geschikt voor een meerpersoonshuishouden tot ongeveer zes personen. Onderstaand overzicht toont een top 3 van de goedkoopste internet aanbieders voor snel internet met een éénjarig contract.

AbonnementPrijs per maand
Standaard: 100 Mb/s€ 30,58 p/m
Eenmalige aansluitkosten € 0,-
T-Mobile thuis: 100 Mb/s€ 32,-
Eenmalige aansluitkosten € 0,-
Internet extra: 100 Mb/s€ 32,-
Eenmalige aansluitkosten € 30,-

NLEx biedt momenteel het goedkoopste internetabonnement aan. De provider biedt de eerste negen maanden € 2,50 korting p/m aan waarmee de gemiddelde maandprijs uitkomt op € 30,58.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.