Goedkoopste internet en bellen abonnement

Goedkoop internet en bellen abonnementNiet elke consument heeft behoefte aan een abonnement met goedkoop internet, bellen en TV. Nu steeds meer mensen online tv kijken wordt een tv aansluiting echter steeds minder gewild. Het goedkoopste internet en bellen abonnement is te krijgen bij Tele2.

Goedkoop internet en bellen zonder TV

Naarmate diensten als Netflix en HBO populairder worden en veel consumenten vooral films downloaden of streamen, hebben minder mensen behoefte aan een televisie abonnement. Een totaalpakket voor goedkoop internet, bellen en TV is dan niet meer interessant. In het onderstaande overzicht is daarom voor elke provider te zien wat de kosten zijn van een abonnement met goedkoop internet en bellen. Hierbij is uitgegaan van de laagst aangeboden internetsnelheid. Bij Online gaat het om een tweejarig contract, alle andere providers bieden een 1-jarig contract aan. Bij Vodafone geldt voor het internet abonnement een jaarcontract, het abonnement voor bellen is maandelijks opzegbaar. Ziggo is niet in de vergelijking meegenomen omdat deze provider niet de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een internet en bellen abonnement zonder televisie.

Goedkoop internet via ADSL

Het internet van de onderstaande abonnementen gaat via ADSL, hiermee is niet de maximale aangeboden snelheid haalbaar. Met een downloadsnelheid van bijvoorbeeld 50 Mb/s kan ongeveer 30 Mb/s aan praktische snelheid worden gehaald. Dit heeft de maken met het feit dat ADSL via een koperen telefoonlijn wordt geleid. Aangezien koper een materiaal is dat relatief veel weerstand geeft treedt hierdoor vertraging op van de verbinding. Ook speelt de afstand van het huis tot de centrale van de telecom aanbieder een rol. Hoe dichter het huis bij de centrale staat, hoe hoger de uiteindelijke snelheid van de ADSL verbinding.

AbonnementPrijs per maandOverige kostenTotaalkosten per jaar
Internet Basis: 50 Mb/s
Bellen Basis
Eerste 3 maanden: € 10,-
Daarna: € 25,-
Geen€ 255,-
Internet: 10 Mb/s
Bellen: Hallo Basis
€ 24,95Aansluitkosten: € 30,-€ 329,40
Standaard internet: 40 Mb/s
Bellen
€ 26,50Activatiekosten: € 30,-€ 348,-
Internet: 20 Mb/s
Vast Bellen
Eerste 3 maanden: € 25,-
Daarna: € 32,50
Geen€ 367,50
Internet: 20 Mb/s
Vast bellen
€ 26,-Activatiekosten + Installatie Basis: € 67,50€ 379,50
Internet Smart: 50 Mb/s
Bellen Basis
Eerste 6 maanden: € 45,-
Daarna: € 46,-
Verzendkosten + aansluitkosten: € 35,-€ 581,-

*De bovenstaande vergelijking is gebaseerd op het goedkoopste abonnement dat elke provider aanbiedt

Hoogste internetsnelheid bij Tele2 en XS4ALL

Bij een goedkoop abonnement voor internet en bellen bieden de providers vanzelfsprekend niet hun hoogste snelheden aan. De hoogste internetsnelheid die door de providers van goedkoop internet en bellen wordt aangeboden is 50 Mb/s. Deze snelheid wordt geleverd bij het abonnement van zowel Tele2 als XS4ALL. Het volgende voorbeeld geeft een goede indicatie van de ervaring van deze snelheid. Een YouTube filmpje met een resolutie van 720p heeft een grootte van ongeveer 15 MB per minuut. Als het filmpje twee minuten duurt is de grootte dus 30 MB. De internetsnelheid wordt uitgedrukt in Mb/s, waarbij 8 Mb (Megabit) hetzelfde is als 1 MB (Megabyte). De snelheid van 50 Mb/s wordt in MB’s dus 50/8 = 6,25 MB/s. Een filmpje van 30 MB is met die snelheid dus binnen 30/6,25 = 4,8 seconden gedownload.

Goedkoopste internet en bellen abonnement bij Tele2

Drie van de vergeleken providers hebben momenteel een kortingsactie. Bij KPN, XS4ALL en Tele2 krijgen nieuwe klanten korting tijdens de eerste maanden van het abonnement. Tele2 heeft het goedkoopste internet en bellen abonnement. Dit komt vooral door de hoge korting tijdens de eerste drie maanden. Bovendien betalen nieuwe klanten van Tele2 geen extra kosten voor de aansluiting of activatie en is de prijs per maand ook na de maanden met korting nog steeds heel voordelig.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.