Gratis modem bij goedkoop internet, bellen en tv

Maximale internetsnelheid met Wifi Bij het vergelijken van internetproviders zal je vaak tegenkomen dat je een gratis modem krijgt. Er zit echter veel verschil in de modems die verschillende providers aanbieden. De downloadsnelheid kan variƫren van 100 Mbit/s tot wel 500 Mbit/s. Het goedkoopste internet, bellen en tv abonnement biedt een snelheid van 20 Mbit/s aan, deze snelheid is genoeg voor een klein huishouden.

Geen internet zonder modem

Een modem is een apparaat wat essentieel is voor het gebruik van internet, bellen en tv. Een modem zet de binnenkomende kabel om in verschillende signalen waardoor je gebruik kunt maken van het internet, de telefoon en de tv. Er zijn veel verschillende modems, bij de goedkoopste internet abonnementen krijg je vaak een gratis modem in bruikleen. Niet alle modems kunnen dezelfde snelheid verspreiden, daarom is het belangrijk om te kijken wat voor een modem je krijgt en of dit voldoende is voor de internetsnelheid die je wilt.

De goedkoopste internet abonnementen zijn wel geschikt voor de modems die ze in bruikleen stellen. Maar stel dat een provider zijn internetsnelheden verhoogd, en je modem dit niet aan kan, zal je een nieuw modem moeten aanschaffen om toch gebruik te kunnen maken van sneller internet.

Wifi-snelheid beschikbaar per modem

In de onderstaande tabel is een overzicht te zien van de verschillende modems met bijbehorende maximale downloadsnelheid.

Provider Naam modem Maximale downloadsnelheid Gratis in bruikleen
Zyxel VMG8324-b10A 100 Mbit/s Ja
ZTE Experia Box V10 100 Mbit/s Ja
Wireless Multi-PC 150 Mbit/s Ja
Arcadyan Experia Box V8 100 Mbit/s Ja
Technicolor 500 Mbit/s Ja


*Internetprovider Ziggo biedt dus de maximale downloadsnelheid aan per modem. Maar dit is het nieuwst model modem. Het modem is alleen beschikbaar wanneer je een sneller internetabonnement afsluit. Wanneer je een goedkoop internet abonnement wilt, krijg je een ander modem die een maximale downloadsnelheid haalt van 100 Mbit/s.

De maximale Wifi-snelheid is lager

Vaak haal je de maximale downloadsnelheid enkel via de kabel. Via Wifi is dit bijna nooit te haalbaar, verschillende factoren hebben hier invloed op. De afstand is van belang, hoe verder je van het modem afzit, des te langzamer internet je hebt. Daarnaast kan het ook liggen aan de dikte van de muren. Betonnen muren houden bijvoorbeeld het Wifi signaal deels tegen. Ook kun je last hebben van verstoring van de Wifi door omwonenden. Wanneer er meerdere mensen op een kanaal zitten, kan dit de Wifi flink verstoren. Check bij je provider hoe je gemakkelijk van kanaal kunt wisselen.

Het goedkoopste internet, bellen en tv abonnement

Provider Tele2 biedt het goedkoopste internet, bellen en tv abonnement aan met een gratis modem. De prijs is het voordeligst en de modem kan ook nog eens de hoogste downloadsnelheid halen vergeleken met de andere providers. De maximale downloadsnelheid is hierbij 150 Mbit/s. Als je alleen een goedkoop internet abonnement wilt afsluiten, met een gratis modem, kun je het best kiezen voor Online.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.