Hogere snelheid bij Ziggo abonnementen

Hogere snelheid bij Ziggo abonnementenZiggo heeft de downloadsnelheid van alle abonnementen met 25% verhoogd. Hierdoor is kabel internet in de meeste gebieden even snel als glasvezel internet.

Ziggo verhoogt downloadsnelheid

Ziggo heeft de downloadsnelheid van alle internet abonnementen verhoogd. De downloadsnelheid is verhoogd met 25%. De nieuwe snelheid is voor nieuwe maar ook oude klanten geactiveerd. Daarnaast is er geen prijsverhoging voor bestaande klanten.

Oude snelheidNieuwe snelheid
Max400 Mbit/s500 Mbit/s
Compleet200 Mbit/s250 Mbit/s
Start40 Mbit/s50 Mbit/s

Ziggo wil in 2022 een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s aanbieden. De ambitie van Ziggo is dat heel Nederland toegang moet hebben tot 1000 Mbit/s internet in 2022.

Kabel & glasvezel internet

In Nederland zijn er twee type internet beschikbaar die erg snel zijn. Dit zijn internet via de kabel & glasvezel internet. Kabel internet is alleen bij Ziggo mogelijk, bijna overal in Nederland is Kabel internet mogelijk. Glasvezel internet is bij meerder partijen af te sluiten, echter is dit niet overal in Nederland beschikbaar. Consumenten in buitengebieden hebben eerder toegang tot glasvezel dan consumenten die in dichtbevolkte gebieden wonen. Dit komt immers omdat er een nieuwe kabel aangelegd moet worden, in het platteland is het goedkoper om een kabel bij te graven. In de binnenstad is het een stuk duurder een nieuwe kabel aan te leggen.

Goedkoper internet met lagere snelheid

De maximale snelheid van glasvezel internet & kabel internet is momenteel bijna overal gelijk. Het is bij beiden mogelijk om een downloadsnelheid van 500 Mbit/s te ontvangen. Alleen T-Mobile biedt een downloadsnelheid aan van 750 Mbit/s in enkele gebieden. Een abonnement met een downloadsnelheid van 500 Mbit/s of hoger kost meer dan 50 euro per maand. De meeste consumenten hebben een hoge downloadsnelheid zoals deze niet nodig. Een huishouden in Nederland heeft vaak genoeg met 100 Mbit/s. De kosten hiervan zijn lager, gemiddeld 40 euro per maand. Het voordeel van een groter pakket is vaak dat je toegang krijg tot extra zenders op de TV.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.