Internet snelheid gaat realistisch vermeld worden

Internetproviders worden geacht om vanaf 2013 internet snelheden realistisch weer te geven.

Dit betekent dat de internet snelheid wordt gemeld zoals deze binnenkomt bij de consument. Momenteel is de internet snelheid die vermeld staat de snelheid is deze uitgestuurd wordt bij de internetprovider. Dit wordt ook wel het theoretische maximum genoemd. De weergegeven internet snelheid zal vanaf 2013 veel lager liggen dan het theoretisch maximum. Dit komt door dataverlies in de kabel tussen de internetprovider en de consument.

De hoeveelheid dataverlies is voor internetproviders onmogelijk exact te berekenen. De internetprovider weet niet precies welke internetsnelheid behaald wordt bij haar consumenten. Om deze reden gaan internetproviders indicaties geven over de behaalde internet snelheid.

De Nederlandse wetgeving legt deze maatregel niet op omdat Minister Maxime Verhagen wacht op de Europese wetgeving hieromtrent die in ontwikkeling is.

Deze ontwikkeling wordt ook doorgevoerd bij telefoonabonnementen, waar behaalde internet snelheid op de telefoon vermeld wordt in plaats van uitgezonden internet snelheid.

Vergelijk internetproviders

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.