Keuzehulp glasvezel abonnementen

Glasvezel internet abonnementen
Glasvezel internet is het snelste soort internet dat momenteel op de markt is. In dit overzicht wordt ingegaan op de kosten van een glasvezelverbinding, de beschikbare snelheden bij glasvezel abonnementen en op de installatiekosten en levertijden per provider.

Glasvezel in Nederland

Hoewel veel providers al glasvezel internet aanbieden, is een glasvezel abonnement nog niet voor iedereen beschikbaar. Om een abonnement aan te kunnen vragen moet eerst de glasvezel verbinding in huis zijn aangelegd. Op de onderstaande kaart is te zien dat glasvezel momenteel beschikbaar is voor de meeste bewoners van het midden, oosten en zuiden van Nederland. Wie nog geen glasvezel internet kan krijgen kan kiezen voor een ander soort internet abonnement.

Kaart gebieden met glasvezel

Kosten glasvezel abonnement

Als er een glasvezel aansluiting wordt aangeboden op je adres wil je natuurlijk weten wat deze dienst gaat kosten. Uitgaande van een snelheid van 100 Mbit/s is de goedkoopste aanbieder van glasvezel abonnementen KPN, gevolgd door Vodafone. Alle glasvezel providers bieden een gratis draadloos modem aan bij het abonnement. Bij KPN is in het glasvezel abonnement ook gratis bellen inbegrepen. XS4ALL levert bij het glasvezel abonnement gratis mobiel internet. In het onderstaande overzicht is de prijsvergelijking van glasvezel abonnementen te zien.

Provider Internet snelheden Prijs per maand Bestellen
100 Mbit/s€39,38
500 Mbit/s€51,25
50 Mbit/s€38,13
100 Mbit/s€40,63
500 Mbit/s€50,63
100 Mbit/s€51,17
500 Mbit/s€63,92
100 Mbit/s€51,25

Glasvezel snelheden

De maximale internetsnelheid over het glasvezel netwerk verschilt per provider. De meeste glasvezel providers bieden de optie van een maximale snelheid van 500 Mbit/s. Verder zijn er abonnementen met een lagere maximale snelheid die varieert tussen de 50 Mbit/s en 100 Mbit/s. In de tabel is te zien welke snelheden elke provider biedt. De uploadsnelheid is over glasvezel even snel als de downloadsnelheid.

Installatie van glasvezel

De installatie van glasvezel abonnementen wordt door KPN gratis aangeboden. Bij Online kun je zelf de installatie uitvoeren waarbij de provider je eventueel telefonisch ondersteunt. Kom je er niet uit, dan stuurt Online alsnog gratis een monteur. Bij een combinatie abonnement van glasvezel, tv en vast bellen van Vodafone is de installatie van glasvezel gratis. XS4ALL biedt eveneens een gratis installatie door een monteur. Zelf de glasvezel internet aansluiting installeren is bij XS4ALL ook een optie.

Levertijd van een glasvezel abonnement

Als eenmaal duidelijk is hoeveel een glasvezel abonnement inclusief installatie gaat kosten is het fijn om te weten wanneer je gebruik kunt gaan maken van een snelle nieuwe glasvezel aansluiting. Daarvoor is het allereerst belangrijk om te weten of er al glasvezel is aangelegd in de betreffende regio. Dit is eenvoudig na te gaan met een postcodecheck. Is een glasvezel abonnement beschikbaar, dan verschilt de levertijd per provider. Bij XS4All is een glasvezel abonnement het snelst geïnstalleerd: binnen 6 tot 10 werkdagen. Online houdt een levertijd aan van 10 werkdagen. De wachttijd bij KPN verschilt voor nieuwe en bestaande klanten. KPN levert binnen 15 werkdagen voor nieuwe klanten en binnen 10 werkdagen voor bestaande klanten. Bij Vodafone bedraagt de levertijd 3 tot 4 weken.

Het beste glasvezel abonnement

Het goedkoopste glasvezel abonnement is verkrijgbaar bij KPN. De hoogst verkrijgbare snelheid van 500 Mbit/s is bij KPN, Vodafone en XS4All te bestellen. Alle providers bieden een gratis installatie aan. XS4All heeft de snelste levertijd voor een glasvezel abonnement, bij deze provider is het abonnement binnen 6 tot 10 werkdagen geïnstalleerd. Tenslotte is glasvezel momenteel beschikbaar voor de meeste bewoners van het midden, oosten en zuiden van Nederland.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.