KPN schrapt datalimiet voor 4G internet in buitengebieden

4G internet in buitengebiedenSinds 1 Augustus jl. heeft KPN de datalimieten voor de internetabonnementen in buitengebieden geschrapt. Het is nu mogelijk om voor een bedrag van 39 euro per maand ook in buitengebieden onbeperkt te internetten met de dienst ‘internet in buitengebieden’ van KPN. De soortgelijk dienst van T-Mobile kent nog wel een datalimiet van maximaal 100 GB per maand.

Internet voor buitengebieden van KPN

Internet voor buitengebieden is een dienst die eind 2015 werd gelanceerd door KPN. De dienst biedt internet over een 4G verbinding aan in buitengebieden. Voor een 4G verbinding is geen bedrading nodig, bovendien is het 4G netwerk van KPN landelijk dekkend. Dit maakt 4G internet een uitstekende oplossing voor consumenten woonachtig in een buitengebied.

De verbinding gaat via het mobiele 4G netwerk van KPN. Hierdoor waren de abonnementen in eerste instantie gelimiteerd en onderverdeeld in twee abonnementsvormen. Een abonnement van 32,50 euro per maand met een datalimiet van 10 GB per maand en een abonnement van 50 euro per maand met een datalimiet van 50 GB per maand.

Vanaf 1 augustus zijn de twee abonnementsvormen samengevoegd in één abonnement dat voor 39 euro per maand onbeperkt internet verschaft in buitengebieden. De downloadsnelheid is gemiddeld 20 Mbit/s wat volgens KPN genoeg is om onbeperkt te kunnen Facebooken, Netflixen en muziek te streamen.

Beschikbaarheid internet voor buitengebieden

Internet voor buitengebieden kan alleen worden aangevraagd als het adres waarop de aansluiting wordt aangevraagd ook in het buitengebied ligt. Indien je al internet van KPN hebt maar in een buitengebied woont dan kan je kosteloos internet voor buitengebieden aanvragen bij KPN.

T-Mobile voor thuis

T-Mobile biedt een soortgelijke dienst aan genaamd ‘4G voor thuis’ deze dienst kent drie verschillende abonnementsvormen met allen een datalimiet. In onderstaande tabel worden de abonnementen van T-Mobile vergeleken met het nieuwe abonnement van KPN.

Datalimiet4G snelheidPrijs
GeenGemiddeld 20 Mbit/s€ 39,-
(S) 25 GBGemiddeld 68 Mbit/s€ 30,-
(M) 50 GBGemiddeld 68 Mbit/s€ 35,-
(L) 100 GBGemiddeld 68 Mbit/s€ 40,-

De 4G voor thuis abonnementen van T-Mobile zijn onderverdeeld in 3 bundels met elk een eigen datalimiet. Voor de M (50 GB) en L (100 GB) bundels geldt deze datalimiet alleen overdag. Dit betekend dat je elke nacht tussen 0:00 en 6:00 kan je gebruik maken van onbeperkt internet. Dit is handig als je grote bestanden wilt downloaden of updates inplant.

het goedkoopste internetabonnement voor buitengebieden

De (S) 25 GB en (M) 50 GB bundels van T-Mobile zijn gunstiger geprijsd dan de nieuwe abonnementsvorm van KPN. Ben je woonachtig in een buitengebied en download of stream je niet zo vaak dan is de (S) 25 GB bundel van T-Mobile de goedkoopste optie. Download je wat vaker of maak je regelmatig gebruik van streamingsdiensten dan is de (M) 50 GB bundel van T-Mobile de goedkoopste optie. Als je het downloaden van bestanden inplant tussen 0:00 en 6:00 ’s nachts gaat deze data bovendien niet van je maandelijkse bundel af.

Ben je woonachtig in een buitengebied en ben je op zoek naar een abonnement waarmee je onbeperkt kan internetten? Kies dan voor het nieuwe ‘internet voor buitengebieden’ abonnement van KPN. Dit is op het moment van schrijven het enige 4G voor thuis abonnement zonder datalimiet.

Internet voor buitengebieden over een 4G verbinding is een tussenoplossing. Volgens de Europese regelgeving moet in het jaar 2020 elk huishouden kunnen beschikken over een vaste internetverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 30Mbit/s.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.