KPN sluit in 2019 wekelijks 6500 huishoudens aan op glasvezel

KPN glasvezelDe internet provider KPN is van plan om wekelijks 6500 huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Eind 2021 wil KPN 40% van alle huishoudens op glasvezel hebben aangesloten.

Glasvezel internet in Nederland

In Nederland zijn er meerdere type internet aansluitingen beschikbaar. Het zijn de volgende typen aansluitingen: ADSL, Kabel, Glasvezel & 4G. Van deze 4 aansluitingen zijn Kabel & ADSL het meest beschikbaar. Als er geen snel internet mogelijk is via het ADSL netwerk bieden een aantal providers ook de mogelijkheid voor internet via 4G. Dit is echter niet overal beschikbaar. Als laatste is er ook glasvezel beschikbaar in Nederland, dit type internet is nog niet overal in Nederland beschikbaar. Eind 2018 waren er in totaal 3 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezel netwerk. De provider KPN zegt zelf dat het 30% van alle huishoudens in Nederland aangesloten heeft op haar eigen netwerk, dit zijn ongeveer 2,1 miljoen huishoudens.

KPN sluit wekelijks 6500 huishoudens aan

KPN heeft aangegeven dat het in 2019 ongeveer 6500 huishoudens per week wil aansluiten, tot dat de provider in 2021 40% van alle huishoudens in Nederland heeft aangesloten. De provider al daarmee een zeer grote speler worden in de glasvezel markt, voor veel consumenten ontstaat dan het probleem dat er geen ander netwerk alternatief is. Alle andere providers, die glasvezel aanbieden, zullen dan dit netwerk huren van KPN. Toch loopt de aansluiting van glasvezel in de Randstad achter op het platteland, het is daardoor waarschijnlijk dat de buitengebieden sneller gebruik kunnen maken van glasvezel.

Glasvezel snel maar wel duur

Het nadeel van glasvezel op dit moment is dat het erg duur is in vergelijking tot goedkopere opties. ADSL is bijvoorbeeld langzaam in vergelijking met glasvezel maar wel veel goedkoper. Hoewel ADSL relatief langzamer is dan glasvezel is het niet ‘te langzaam’. Door nieuwe technieken is de downloadsnelheid van ADSL voor de meeste consumenten snel genoeg, alleen als je met meerdere personen veel aan het downloaden bent is het wat trager.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.