KPN verhoogt internetsnelheid & prijzen

KPN verhoogt internetsnelheid & prijzenKPN heeft de prijzen van de internet & TV abonnementen verandert, daarnaast heeft KPN ook de internetsnelheid van deze abonnementen verhoogd.

Internetsnelheid meer in lijn met rest van Nederland

KPN past per 1 juli 2018 de prijzen aan van alle internet & TV abonnementen, de verhoging in kosten is € 2,50 bij elk pakket. Daar staat tegenover dat bij alle pakketten van KPN de downloadsnelheid ook omhoog gaat, enkel de downloadsnelheid bij 4G in het buitengebied blijft gelijk. Hieronder kan je de nieuwe internetsnelheden van KPN thuis zien:

AbonnementOude snelheidNieuwe snelheid
Internet40 Mbit/s50 Mbit/s
Internet en TV Basis40 Mbit/s50 Mbit/s
Internet en TV80 Mbit/s100 Mbit/s
Internet en TV 4k100 Mbit/s150 Mbit/s

Toekomst internetsnelheid

Met de verhoging is KPN meer in lijn met andere premium internet providers in Nederland. Toch is de downloadsnelheid van KPN niet exact hetzelfde als de beste premium internet providers. Ziggo biedt bijvoorbeeld een downloadsnelheid aan van maximaal 400 Mbit/s. Dit is meer dan twee keer zo snel dan de maximale snelheid van KPN.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de type verbinding van het internet. Een kabel internet abonnement van Ziggo of een glasvezel abonnement behalen altijd een hogere snelheid dan een ADSL verbinding. Bij ADSL, wat KPN in enkele gebieden nog aanbiedt, zal de maximale downloadsnelheid afnemen naarmate je verder van de wijkcentrale afwoont.

KPN niet goedkoop met nieuwe prijzen

KPN heeft de prijzen van de internet abonnementen verhoogt, deze verhoging is € 2,50 per maand en gaat per 1 juli 2018 in. Hieronder is een overzicht van de de abonnementen die duurder zijn geworden:

AbonnementOude prijsNieuwe prijs
Internet€ 39,-€ 41,50
Internet en TV Basis€ 49,-€ 51,50
Internet en TV€ 59,-€ 61,50
Internet en TV 4k€ 69,-€ 71,50

KPN is in vergelijking met andere premium providers niet erg duur, de kosten van een Ziggo abonnement zijn bijna gelijk. Als je de kosten van beide providers gaat vergelijken met de inhoud van een het internet abonnement dan zie je dat Ziggo een hogere downloadsnelheid heeft bij de meeste pakketten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.