Moederbedrijf UPC wil Ziggo overnemen

Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC heeft plannen om Ziggo over te nemen. Ziggo is al langer aan het twijfelen tussen verkoop van het gehele bedrijf of een beursgang.

Ziggo en UPC zijn dé grote kabelbedrijven van Nederland, maar deze bedrijven concurreren nauwelijks met elkaar omdat ze beide een ander gebied in Nederland internet via kabel aanbieden. De overname zou betekenen dat Liberty Global een zeer groot gedeelte van Nederland internet via de kabel kan aanbieden.

Liberty Global zou ongeveer € 8 miljard moeten betalen voor de overname van Ziggo. Liberty Global heeft tot op heden nog geen bod uitgebracht op Ziggo. Liberty Global heeft al langere tijd laten zien dat zij haar marktaandeel in Europa wil uitbreiden. Zo heeft Liberty Global al meerdere bedrijven binnen Europa overgenomen, waaronder UPC.

De concurrentie tussen internet, bellen en TV abonnementen zal minder hevig worden waardoor de internet, bellen en TV abonnementen zeker niet goedkoper worden. De NMa kan hierom besluiten om de overname niet goed te keuren, de prijzen van internet, bellen en TV abonnementen zou op deze manier teveel omhoog gedreven kunnen worden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.