Prijsverhoging internet bellen en tv per 1 juli 2017

Kosten stijging door dataverbruik
Dataverbruik blijft stijgen, hierdoor moeten internet providers meer geld investeren in hun netwerk. Hierdoor verhogen bijna alle

KPN, Ziggo, Tele2, Telfort en XS4ALL worden duurder

Afgelopen weken kondigde de providers, KPN, Ziggo, Tele2 en Telfort abonnementswijzigingen en prijsverhogingen aan. Eerder verhoogde provider Online ook al haar prijzen voor internet, bellen en TV, T-Mobile, Fiber en NLEx zijn de enige providers die de prijzen niet verhogen. De prijsstijging wordt door de providers verklaart door grote investeringen in technologie om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar sneller internet met meer data.

Providers worden duurder

Per maand kan de stijging oplopen tot maximaal € 5,50 bij Online, € 4,- bij KPN en € 2,55 bij Ziggo. De verschillende internet, bellen en tv providers geven aan dat de prijsstijging te maken heeft met investeringen in het netwerk om te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar sneller internet. In onderstaande tabel is een vergelijking opgenomen van de oude en nieuwe prijzen voor een gemiddeld internet bellen en tv pakket.

Internet en bellen
abonnement
Oude prijsNieuwe prijs
Alles-in-1 (internet tot 50 Mbit/s) € 39,-€ 39,50
Standaard Alles-in-1 (internet tot 50 Mbit/s) € 39,-€ 41,-
Internet Basis & TV light & bellen (internet tot 50 Mbit/s) € 43,-€ 45,-
Alles-in-1 Complete en Play Complete (internet tot 150 Mbit/s) € 59,95€ 62,50-
Alles-in-1 Standaard (internet tot 50 Mbit/s) € 62,50€ 65,-

Tussentijds wisselen van internet bellen en tv aanbieder mogelijk door prijsstijgingen Provider zijn wettelijk verplicht om prijsverhogingen minimaal één maand van te voren aan te kondigen. Is de wijziging nadelig voor de klant dan is het mogelijk om je abonnement kosteloos op te zeggen en over te stappen naar goedkopere aanbieder van internet, bellen en tv pakketten. Het is in enkele gevallen ook mogelijk op te zeggen bij je huidige provider en opnieuw gebruik te maken van een goedkope actie bij je huidige aanbieder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.