Prijsverhoging internet, tv en bellen bij Ziggo en KPN

Prijsverhoging Ziggo en KPNTwee grote providers van goedkoop internet, bellen en tv wijzigen per 1 augustus en 1 juli de tarieven. Het gaat om de providers Ziggo en KPN. Hierdoor is het mogelijk om van KPN of Ziggo gratis over te stappen naar een andere provider.

Ziggo verhoogt de prijzen

Per 1 juli verhoogt Ziggo de prijzen voor goedkoop internet, tv en bellen van voormalig UPC-klanten. Bij in totaal 16 pakketten wordt een prijswijziging van een of twee euro doorgevoerd. De verhoging van een euro geldt onder andere voor het Alles-in-1 basispakket en het 3-in-1 voordeelpakket. De prijsverhoging van twee euro geldt voor acht pakketten, waaronder het Alles-in-1 Extra Power pakket en het 2-in-1 basispakket. Ook het beltarief gaat per 1 juli omhoog met 1 cent naar 10 cent per minuut voor het bellen naar vaste en mobiele telefoons. Deze prijswijziging geldt overigens niet voor klanten die voor de fusie met UPC al klant waren bij Ziggo.

Prijsverhoging KPN

Ook KPN verhoogt per 1 juli de tarieven. De prijzen voor Internet, InternetPlusBellen en Interactieve TV stijgen met een of twee euro. Ook de prijzen van glasvezelpakketten stijgen met een of twee euro. De aanleiding voor deze prijsstijgingen zijn de investeringen die zijn gedaan om de diensten te verbeteren. Deze kosten worden deels doorberekend aan de klant. Ook voert KPN een aantal wijzigingen in het zenderaanbod door. De kosten voor bellen met een vaste lijn gaan per 1 augustus omhoog. De prijzen stijgen van 9,18 cent per minuut naar 10 cent per minuut.

Hiernaast voert KPN wijzigingen door in het zenderaanbod. Het HD Extra pakket houdt op te bestaan. De zenders van dit pakket worden verdeeld over het basis tv pakket en de andere pakketten. De zenders NPO Z@pp Xtra, TRT Turk en Wildhitz zijn toegevoegd aan het basispakket. Ook zijn een aantal zenders nu in HD te ontvangen en zijn een aantal uitgebreid met Begin Gemist. Een volledig overzicht van de zenderwijzigingen is te vinden op de website van KPN . De zenders die zijn verwijderd uit dit pakket zijn BBC Entertainment en EuroStar.

Kosteloos overstappen

De tarieven of algemene voorwaarden mogen altijd door een provider worden gewijzigd. Hier hoef je als consument niet mee akkoord te gaan. Als een wijziging nadelig is mag u zonder verdere kosten het abonnement beƫindigen. Omdat zowel Ziggo als KPN de tarieven verhogen, is het dus mogelijk om kosteloos over te stappen naar een andere goedkope internet, bellen en tv provider. Het abonnement moet dan wel voor 1 juli (of 1 augustus) worden opgezegd. Doorgaans wordt een opzegtermijn van een maand gehanteerd. Wanneer dit niet op tijd is doorgegeven ga je automatisch akkoord met de prijswijziging. Het is na deze datum niet meer mogelijk om kosteloos het abonnement eerder te beƫindigen.

Sorry, the comment form is closed at this time.