Snel internet in het buitengebied

4G internet voor thuisIedereen in Nederland kan ADSL afsluiten in Nederland, door de limitaties van de techniek is de downloadsnelheid in buitengebieden erg laag. De huishoudens die hier last van hebben kunnen nu ook 4G internet voor thuis afsluiten bij KPN of T-Mobile.

Langzaam ADSL internet in buitengebied

Snel internet lijkt voor veel consumenten logisch, het is echter niet overal beschikbaar in Nederland. Consumenten die in een buitengebied wonen zullen vaak een langzame internet verbinding hebben. Dit komt omdat kabel internet niet overal in Nederland beschikbaar is. KPN heeft er wel voor gezorgd dat overal in Nederland een telefoonlijn beschikbaar is. Hierdoor is ook overal in Nederland ADSL beschikbaar.

Het nadeel van ADSL internet is het vrij langzaam kan zijn in vergelijking tot kabel en glasvezel internet. Bij ADSL neemt de downloadsnelheid af naarmate je verder bent van de wijkcentrale, vooral in dunbevolkte gebieden is de afstand erg groot.

4G oplossing voor groot aantal huishoudens

Een oplossing dat momenteel beschikbaar is dat je een 4G internet abonnement afsluit voor thuis. Dit kan je doen bij T-Mobile of KPN, ook Vodafone biedt 4G internet voor thuis abonnementen aan. Deze abonnementen zijn tijdelijk niet af te sluiten.

BundelGem. SnelheidPrijs
Onbeperkt MB25 Mbit/s35,-
Onbeperkt MB20 Mbit/s39,-

Als je 4G internet in het buitengebied wilt aanschaffen is T-Mobile de goedkoopste internet provider, daarnaast zijn de voorwaarden van 4G internet voor thuis bij KPN strenger. Als je en downloadsnelheid van 3 Mbit/s of hoger bereikt via ADSL kan je geen 4G internet voor thuis afsluiten bij KPN. Deze voorwaarden zijn er niet bij T-Mobile.

Glasvezel in het buitengebied

Naast 4G internet voor thuis is het een nieuwe provider begonnen met het aansluiten van glasvezel in buitengebieden. Kabelnoord gaat in Groningen beginnen met het aansluiten van glasvezel in buitengebieden. Het nadeel is dat de aanleg van dit glasvezelnetwerk nog enkele jaren op zich zal laten wachten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.