Storingen bij goedkoop internet, bellen en TV

Goedkoop internet, bellen en TVBij een abonnement voor goedkoop internet, bellen en TV krijg je over het algemeen niet de hoogste internetsnelheid en ook niet het maximale aantal zenders. Dat is een keuze die je maakt in ruil voor een lage prijs voor je abonnement. De vraag is in hoeverre goedkoop duurkoop kan worden. Treden bij de goedkoopste providers meer storingen op dan bij de duurdere aanbieders?

Storingen bij internet, bellen en TV

Aan de hand van feedback van klanten wordt bijgehouden hoeveel storingen er plaatsvinden bij diverse bedrijven. Ook van de aanbieders van goedkoop internet, bellen en TV kan zo worden nagegaan hoe vaak zich een storing voordoet en bij welke dienst. In het onderstaande overzicht is van providers die internet, bellen en TV aanbieden te zien hoeveel storingen ze in 2016 hebben gehad. Hierbij moet worden opgemerkt dat, wanneer een provider mobiele telefonie aanbiedt, ook storingen op dit gebied zijn inbegrepen in de cijfers. Tele2, Vodafone, Telfort, Ziggo en KPN bieden naast goedkoop internet, bellen en TV pakketten ook mobiele telefonie aan. Voor een eerlijke vergelijking moeten de providers met een mobiel netwerk dus onderling worden vergeleken en moet er een afzonderlijke vergelijking worden gemaakt van de providers zonder mobiel netwerk.

Storingen bij providers zonder mobiel netwerk

Uit de onderstaande vergelijking blijkt dat het aantal storingen bij de providers zonder mobiel netwerk relatief laag ligt. Bij Fiber en XS4ALL vonden in de eerste drie maanden van 2016 tot nu toe de minste storingen plaats. De storingen bij deze providers betreffen dus enkel storingen van internet, bellen of TV.

Aantal storingen in 2016
3
11

Storingen bij providers met mobiel netwerk

De onderstaande providers bieden allemaal goedkoop internet, bellen en TV pakketten aan en hebben daarnaast een mobiel netwerk. Aangezien bij de storingen ook mobiele netwerken zijn meegenomen valt het aantal storingen bij de onderstaande providers dus logischerwijs hoger uit. Dat KPN en Ziggo een hoger aantal storingen laten zien dan de andere providers kan deels worden verklaard door het feit dat deze providers een groot klantenbestand hebben. Aangezien KPN en Ziggo meer klanten hebben, die bovendien in meer verschillende plaatsen in Nederland wonen, zal een storing bij deze providers ook eerder worden opgemerkt.

Aantal storingen in 2016
10
41
47
128
144

Bron: allestoringen.nl

Goedkoop internet, bellen en TV

Hieronder is van de diverse providers te zien welke abonnementen ze aanbieden voor goedkoop internet, bellen en TV. Hierbij is uitgegaan van het goedkoopste pakket. Bij Online en Fiber betreft het een contract voor twee jaar. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en aansluitkosten. Tele2 biedt op dit moment het goedkoopste internet, bellen en TV abonnement aan, Vodafone en Online komen qua prijs op de tweede en derde plaats. De meeste TV zenders krijgen klanten bij een abonnement van XS4ALL, hierbij zijn 90 TV zenders inbegrepen. Wie gebruik wil maken van de hoogste maximale internetsnelheid kan het beste kiezen voor het abonnement van Fiber, hierbij wordt een maximale snelheid aangeboden van 100 Mb/s.

AbonnementAanbiedingPrijs per maandPrijs per jaar*
20 Mb/s
€ 0,09/min
20 TV zenders
Eerste 3 maanden:
€ 10,-
€ 32,-€ 328,-
20 Mb/s
€ 0,09/min
60 TV zenders
Eerste 6 maanden:
€ 19,50
€ 39,50€ 384,-
30 Mb/s
€ 0,075/min
59 TV zenders
Eerste jaar:
€ 29,95
€ 36,-€ 410,70*
100 Mb/s
€ 0,09/min
35 TV zenders
Eerste 6 maanden:
€ 29,95
€ 39,95€ 479,35*
40 Mb/s
€ 0,10/min
70 TV zenders
Geen€ 39,-€ 498,-
20 Mb/s
€ 0,10/min
70 TV zenders
Eerste 3 maanden:
€ 35,-
€ 45,-€ 510,-
40 Mb/s
€ 0,10/min
70 TV zenders
Eerste 3 maanden: € 34,95€ 45,95€ 535,90

* Bij Online en Fiber betreft het een contract voor 2 jaar

Beste abonnement voor goedkoop internet, bellen en TV

Wanneer bij de keuze van het beste abonnement voor internet, bellen en TV ook het aantal storingen wordt meegenomen, moet worden geconcludeerd dat Tele2 het beste abonnement aanbiedt voor goedkoop internet, bellen en TV. Tele2 is immers niet alleen de goedkoopste provider, maar heeft de afgelopen drie maanden bovendien slechts tien storingen gehad. Naast een goede prijs is de kwaliteit van de internet, TV en telefoon verbinding van de provider dus hoog. Voor die lage prijs krijgen klanten wel minder TV zenders en een lagere internetsnelheid dan bij de overige providers. Wie behoefte heeft aan een uitgebreider TV aanbod en een hogere snelheid kan het beste kiezen voor een abonnement bij Fiber of Telfort.

Als per provider het aantal storingen naast de maandelijkse prijs wordt gezet, valt op XS4ALL de duurste aanbieder is met de minste storingen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat voor de hogere prijs ook meer kwaliteit wordt geleverd. Toch heeft Fiber evenveel storingen als XS4ALL, terwijl de prijs van Fiber een stuk lager ligt. Het is dan ook niet zo dat het duurste abonnement altijd een goede graadmeter is voor de minste storingen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.