T-Mobile lanceert televisiedienst Knippr deze zomer

Goedkoop internet, bellen en TVT-Mobile kondigde eind vorig jaar aan dat de TV-dienst Knippr, waarmee klanten zelf hun televisieaanbod kunnen kiezen, in het voorjaar van 2016 gelanceerd zou worden. Een woordvoerder van de provider heeft laten weten dat de dienst deze zomer beschikbaar komt voor consumenten.

“We zijn nu aan het testen. Deze zomer lanceren we Knippr en wordt de dienst beschikbaar voor klanten”, aldus woordvoerder David van Eeghen namens T-Mobile. Met de introductie van Knippr gaat T-Mobile voor het eerst een goedkoop TV abonnement aanbieden. Klanten krijgen bij Knippr standaard een aantal Nederlanders basiszenders en kunnen daarbij zelf zenders toevoegen. Om gebruik te kunnen maken van Knippr is het niet nodig om ook andere diensten zoals goedkoop internet en bellen af te nemen bij T-Mobile. De dienst is bovendien ook verkrijgbaar voor consumenten die geen mobiel abonnement hebben bij T-Mobile.

Goedkope TV abonnementen

Na MyPrime van Ziggo en Play van KPN komt T-Mobile nu dus ook met een eigen online TV-dienst. Hiermee wil T-Mobile tegemoet komen aan de behoefte van consumenten om zelf te bepalen waar ze naar kijken en op welk moment. In het onderstaande overzicht is te zien wat de prijs is van een goedkoop TV abonnement van Ziggo en KPN.

TV dienstContractduurMaandelijkse kosten
My PrimeMaandelijks opzegbaar€ 6,95
PlayMaandelijks opzegbaar€ 11,99


Goedkoopste TV abonnement bij Ziggo

Op dit moment is My Prime van Ziggo het goedkoopste TV abonnement als het gaat om online TV-diensten, welke prijs T-Mobile gaat vragen voor Knippr is momenteel nog niet bekend. Net als de goedkope TV diensten van Ziggo en KPN zal ook Knippr van T-Mobile maandelijks opzegbaar worden en is het mogelijk om het zenderaanbod maandelijks aan te passen. Bij Ziggo is het alleen mogelijk om gebruik te maken van MyPrime wanneer je ook gebruikt maakt van een goedkoop TV abonnement van Ziggo. Bij KPN kan de TV-dienst Play los worden besteld, dat geldt ook voor het nieuw te lanceren Knippr van T-Mobile.

Goedkoop TV kijken via Knippr

T-Mobile voert sinds december 2015 gesprekken met alle televisiezenders en online video aanbieders om een uitgebreid pakket samen te stellen voor nieuwe TV abonnementen via Knippr. Het belangrijkste voordeel van Knippr ten opzichte van Play of My Prime is dat Knippr de mogelijkheid biedt om de meeste zenders zelf te kiezen en toe te voegen aan het goedkope TV abonnement. Hierdoor betalen klanten alleen voor zenders waar ze zelf voor kiezen. Goedkoop TV kijken via Knippr kan vanaf de zomer van 2016 via de browser, maar ook via een Knippr app. Daarnaast zal het voor consumenten mogelijk zijn om te streamen naar hun TV via tools zoals Airplay van Apple of Chromecast van Google, zoals dat nu al mogelijk is bij TV-dienst Netflix.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.