Tele2 geeft bij goedkoop internet de werkelijke snelheid weer

Goedkoop internet bij Tele2Er zijn verschillende manieren om internet thuis te ontvangen. Je kunt internet ontvangen via ADSL, kabel en glasvezel. Tele2 is de eerste provider die de te verwachte internetsnelheid duidelijk aangeeft op je eigen adres.

De echte snelheid bij goedkoop internet

Onlangs heeft Tele2 haar website en de postcode check aangepast. Voorheen toonde Tele2 enkel de maximaal haalbare internetsnelheid aan. Met de huidige verandering toont Tele2 ook de verwachte internetsnelheid op het adres. Hierdoor kan je van te voren zien of er veel verschil zit in de verwachte snelheid en de maximaal haalbare snelheid. Tele2 is momenteel de enige ADSL provider die dit inzichtelijk maakt. Kabel en glasvezel providers doen dit niet omdat je hier altijd de maximale snelheid ontvangt. Bij Tele2 kan je ook glasvezel afsluiten, als je glasvezel kunt ontvangen op je adres kan je kiezen tussen ADSL of glasvezel.

Het verschil tussen goedkoop internet en kabel/glasvezel

ADSL, kabel en glasvezel maken gebruik van verschillende type verbindingen, de data die verstuurt wordt verschilt niet qua verbinding. ADSL maakt gebruik van de telefoonlijn, de telefoonlijn is van koper waardoor er weerstand is op de lijn. Door deze weerstand is je internetsnelheid lager dan de maximaal aangegeven snelheid. Het verlies van de snelheid komt door de afstand tussen jouw huis en de wijkcentrale. Bij kabel en glasvezel is dit niet het geval. Hieronder is het verschil tussen de maximale snelheid en de ontvangen snelheid te zien.

Afstand tot wijkcentraleMaximale snelheidOntvangen snelheid
ADSL640m50 Mbit/s34 Mbit/s
Kabel640m200 Mbit/s200 Mbit/s
Glasvezel640m500 Mbit/s500 Mbit/s


De ADSL internetsnelheid is gebaseerd op de maximale ADSL snelheid van Tele2. Via de kabel is de maximale internetsnelheid van Ziggo 200 Mbit/s. Vodafone biedt via glasvezel maximaal 500 Mbit/s aan. De afstand tot de wijkcentrale is alleen van belang bij het gebruik van ADSL, bij kabel en glasvezel internet behaal je altijd de maximaal mogelijke internetsnelheid. Dit komt door het gebruik van andere technieken. ADSL is goedkoop internet, kabel en glasvezel zijn minder voordelig door het gebruik van duurdere technieken. Zoals je ziet treed er ongeveer 30% verval op in internetsnelheid bij een afstand van 640 meter, het verval wordt groter als de afstand ook groter wordt. Informeer bij de internetprovider zelf wat de afstand tot de wijkcentrale is. Het grote verschil tussen kabel en glasvezel is dat bij glasvezel je uploadsnelheid velen malen hoger is dan bij kabel internet.

De internetsnelheid die je nodig hebt

Hoewel er verval optreed bij een ADSL verbinding heb je niet altijd de maximale internetsnelheid nodig tijdens het internetten. Een internetsnelheid van 20 Mbit/s is genoeg om te kunnen gamen en een film te streamen. Als er meerdere personen in het huishouden tegelijk online bezig zijn zal de maximaal mogelijke internetsnelheid onder deze personen worden verdeeld. Als er meerdere personen een film aan het streamen zijn is een internetsnelheid van 20 Mbit/s niet genoeg. Bij een groot huishouden is een downloadsnelheid van 50 Mbit/s of hoger aan te raden. Hiermee kan iedereen online bezig zijn zonder dat de anderen er last van hebben.

Goedkoop internet bij Tele2

Tele2 biedt goedkoop internet aan via ADSL en glasvezel. Tele2 is de eerste provider die de te verwachte internetsnelheid bij ADSL inzichtelijk maakt. Providers zoals KPN en Online doen dit nog niet. Bij kabel en glasvezel internet haal je altijd de maximaal haalbare snelheid. Doordat Tele2 de te verwachte internetsnelheid inzichtelijk maakt kan je goed bepalen of je internetsnelheid hoog genoeg is voor het verbruik. Als je internetsnelheid lager is dan dat je denkt nodig te hebben kan je meestal een kabel of glasvezel abonnement afsluiten in plaats van goedkoop ADSL internet.

Maximale downloadsnelheidKosten per maand
20 Mbit/s€ 27,33
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.