Veilig internetten bij een goedkoop internet abonnement

Veilig internetten bij een goedkoop internet abonnementHet is belangrijk dat je veilig internet. Het is hierom belangrijk gebruik te maken van een virusscanner. Een aantal goedkope internet providers bieden een virusscanners aan bij het abonnement.

Veilig internet bij goedkope internet providers

Ziggo en KPN bieden een gratis antivirus pakket aan, bij de gratis versie krijg je bescherming op 1 systeem bij Ziggo en 3 bij KPN. Je ontvangt bij een internet abonnement de Nederlandse versie van F-Secure. Hoewel de versie er anders uit ziet is deze even goed als de reguliere versie, het programma is exact hetzelfde maar de kleuren zijn anders. F-Secure update dagelijks en kost normaal € 39,95 per jaar voor 1 systeem.

Ziggo en KPN bieden beiden een mogelijkheid om het aantal beschermde systemen te upgraden. Bij Ziggo kan je totaal 3 systemen beschermen voor € 3,95 per maand en bij KPN kan je 5 systemen beschermen voor € 2,50 per maand. Het grootste voordeel in vergelijking met de normale F-Secure is dat je het contract maandelijks mag opzeggen bij de internet providers maar niet bij de reguliere F-Secure. De gratis versie stopt zodra je ook je abonnement opzegt bij Ziggo of KPN. Als je de geupgrade versie hebt blijft de bescherming doorlopen na je abonnement gestopt is.

Besmettingen wereldwijd

Het is onbekend hoeveel computers er besmet zijn met schadelijke software wereldwijd. De bedrijven achter de grootste antivirus software maken regelmatig schattingen. Panda antivirus zegt in een jaarverslag van 2013 dat ongeveer 33% van alle computers besmet is met schadelijke software. Dit kan een virus zijn maar ook een trojan. Er zijn veel verschillende typen schadelijke software, de meest voorkomende problemen zijn momenteel met CryptoLockers. Een CryptoLocker zorgt er voor dat alle bestanden op de computer met een wachtwoord worden beveiligt. De gebruiker weet echter niet het wachtwoord om toegang te krijgen tot de bestanden. Als je één van de beveiligde bestanden opent krijg je een scherm waarbij je geld moet overmaken naar de dader, als je dit niet doet wordt er gedreigd het wachtwoord te verwijderen waardoor je nooit meer bij je bestanden kan komen. CryptoLocker wordt vaak verstuurd via spam mails, download daarom nooit bestanden van onbekende.

Internet beveiliging bij internet providers

Hoewel de meeste schadelijke software wordt verstuurd via de email, blokkeren internet providers zelf al een groot deel van de spam e-mails door geavanceerde firewalls. Echter, kan nooit alles worden geblokkeerd, hierdoor is het belangrijk dat je een antivirus scanner beschikbaar hebt op je computer. Enkele internet providers bieden naast goedkope internet bellen en tv abonnementen ook een antivirus service aan.

Prijs per maandAantal systemen
€ 3,95*3
€ 5,-2
€ 4,-3
€ 2,50**5

*Gratis voor één systeem gedurende het contract.

**Gratis voor 3 systemen bij een alles in 1 premium pakket gedurende het contract.

Consumenten die gebruik maken van één antivirus scanner zijn vaak beter beveiligd dan consumenten die twee of meer antivirus scanners hebben. Dit komt doordat deze antivirus scanners elkaar soms niet herkennen waardoor ze van elkaar denken een virus te zijn. Hierdoor leggen ze elkaar plat en ben je zelf nog steeds vatbaar voor virussen.

Kwaliteit bij F-Secure

Hoewel F-Secure gratis wordt geleverd bij Ziggo en KPN, is deze virusscanner niet slecht. F-Secure behoort tot de beste van 2015. Volgens AV-Test is F-secure één van de beste virusscanners. Deze orginisatie test maandelijks de beste antivirusscanners in de wereld. F-Secure heeft sinds 2014 een 100% score in beveiliging. F-Secure detecteerde alle virussen en malware bestanden op de test harde schijf. Enkel een handvol behaalt deze score. F-Secure werkt op Windows en Apple computers.

Actief of passieve beveiliging

Met de komst van Windows 7 is de standaard firewall van Windows een stuk beter geworden. Windows defender zorgt hiervoor, dit is een standaard antivirus programma van Windows. Windows defender werkt vaak niet goed samen met andere antivirusscanners. Bij Windows 8 wordt Windows defender automatisch uitgeschakeld wanneer er een andere antivirusscanner is gedetecteerd. Een antivirus kan worden ingesteld als passief of als actief. Een passieve virusscanner zal pas na een scan aangeven wanneer een bestand onveilig is. Een actieve virusscanner zal bij het openen van het bestand aangeven dat deze onveilig is.

Backup beschermt tegen CryptoLocker

Altijd je bestanden veiligDoor jezelf actief te beveiligen tegen kwaadwillenden is het onwaarschijnlijk dat je computer besmet raakt met schadelijke software. Toch bestaat altijd de kans dat je computer geïnfecteerd wordt. Het is daardoor aangeraden altijd een recente back-up van je bestanden te hebben. Een antivirus scanner kan de meest voorkomende virussen verwijderen. Als een computer geïnfecteerd is, is het verstandig ook USB sticks die sinds het moment van infectie zijn aangesloten waren te scannen. Enkele geavanceerde virussen verspreiden zichzelf op deze manier. Nadat het virus totaal verwijderd is, is het tijd je back-up terug te zetten op je computer.

Het is tegenwoordig ook mogelijk je back-up online op te slaan. KPN biedt een cloud opslag dienst. Hier kan je al je bestanden opslaan. Daarnaast wordt er ook software aangeboden die automatisch aan het eind van de dag je bestanden backuped. Doordat je bestanden automatisch worden geback-upt is deze manier van online back-uppen veiliger, sneller en gemakkelijker dan de oude fysieke back-up op een CDROM of een harde schijf. Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die een cloud backup systeem bieden. KPN biedt voor zakelijke klanten ook een backup systeem.

Ziggo en KPN bieden een gratis virusscanner

De internet providers die een virusscanner aanbieden bij een goedkoop internet bellen en tv abonnement zijn Ziggo, Telfort, Tele2 en KPN. Alle vier de internet providers maken gebruik van het F-Secure antivirus programma. Dit programma is één van de beste wereldwijd. Ziggo biedt standaard aan haar klanten op één systeem een antivirus programma aan. KPN biedt voor drie systemen een gratis antivirus programma bij een Alles in 1 premium pakket. Bij alle vier de internet providers zijn de opties maandelijks op te zeggen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.