Wat is het verschil tussen mijn internet en die van mijn buurman?

Het type internet verbinding die je kiest heeft invloed op je downloadsnelheid. ADSL internet is vaak goedkoper dan glasvezel internet, echter is de maximale downloadsnelheid ook lager. Het kan echter zo zijn dat ADSL snel en goedkoop beschikbaar is op jouw adres.

Internet in het algemeen

Er zit geen verschil in het internet die jij ontvangt en die je buurman ontvangt. Het is dus niet dat je buurman aangesloten is op een ‘nieuwere versie’ van het internet. In Nederland er een wet die de neutraliteit van het internet beschermd. In het kort, zorgt deze wet ervoor dat al het internetverkeer gelijk behandeld moet worden. Hiermee zorgt de overheid ervoor dat jij niet extra moet betalen om gebruik van facebook te maken. Dit is belangrijk want als deze wet er niet zou zijn, mocht een provider je een rekening sturen als je te vaak iets opgezocht hebt op Google.

Verschillende type verbinden

Uiteraard is er wel verschil in het type verbinding die je kan gebruiken. Momenteel kan je in Nederland internet ontvangen via ADSL, Kabel, Glasvezel & 4G. Met glasvezel kan je een hogere downloadsnelheid bereiken dan met ADSL internet. Je kan het type verbinding die je gebruikt vergelijken met een reis van Utrecht naar Breda. Je kan hiervoor de trein, de bus maar ook de auto nemen. Uiteindelijk is de reistijd het kortst met de auto en het langste met de trein. Met het type internetverbinding geldt dit ook, het type internet bepaald wat je maximale downloadsnelheid kan zijn.

Snelste internet

Het snelste type internet is glasvezel, dit type internet is vooral nieuwbouwwijken en buitengebieden beschikbaar. KPN is momenteel bezig om meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel, consumenten in de binnenstad van grote steden zullen waarschijnlijk nog even moeten wachten. De maximale downloadsnelheid met glasvezel internet is momenteel 1000 Mbit/s. NĂ¡ glasvezel internet is kabel internet het snelste, de maximale downloadsnelheid hiervan is momenteel 400 Mbit/s. ADSL & 4G internet zijn ongeveer even snel, ADSL is in bijna heel Nederland beschikbaar. 4G internet is echter alleen in bepaalde buitengebieden beschikbaar. De downloadsnelheid van ADSL wordt bepaald door de afstand tot de wijkcentrale, woon je ver van de wijkcentrale dan zal je maximale internetsnelheid 20 Mbit/s zijn. Woon je dichtbij dan kan de snelheid oplopen tot 100 Mbit/s.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.