Welke internetsnelheid heb je nodig als consument

Welke internetsnelheid past bij jouBij het afsluiten van een internet abonnement is de internetsnelheid zeer belangrijk. Welke internetsnelheid moet je dan kiezen? Een alleen gebruiker zal een mindere hoge downloadsnelheid nodig hebben dan een familie van vier.

Verschillende typen internet

In Nederland zijn er een aantal verschillende soorten internet verbindingen beschikbaar. De type verbinding van het internet heeft effect op de maximale downloadsnelheid die bereikt kan worden met je internet bellen en TV abonnement. De type verbindingen zijn: Glasvezel, Kabel, ADSL en 4G internet.

Glasvezel internet kan de hoogste downloadsnelheid bieden. Dit type internet is echter niet overal beschikbaar in Nederland. Kabel internet, is na glasvezel het snelste. De internetsnelheid met ADSL is het langzaamst, dit is echter vaak wel goedkoper dan Glasvezel of Kabel internet. In sommige afgelegen gebieden is het ook mogelijk om 4G internet te gebruiken. Je kan alleen gebruik maken van 4G internet als er geen kabel/glasvezel beschikbaar is. Daarnaast moet ook de downloadsnelheid van ADSL minder dan 5 Mbit/s zijn.

Welke snelheid kan ik verwachten?

Met een glasvezel verbinding is het momenteel mogelijk een downloadsnelheid van 500 Mbit/s te hebben. De maximale downloadsnelheid op het Kabel netwerk is 400 Mbit/s. Het ADSL netwerk kan een maximale downloadsnelheid leveren van 200 Mbit/s. Het nadeel is dat dit in de praktijk niet vaak mogelijk is. De afstand tot de wijkcentrale heeft invloed op de downloadsnelheid bij ADSL. Iemand die 100 meter van de wijkcentrale woont kan maar maximaal 70 Mbit/s ontvangen via het ADSL netwerk.

GlasvezelKabelADSL4G

Het Kabel netwerk van Ziggo is bijna in Nederland aanwezig. Alle woningen in de randstad zijn aangesloten en een groot deel van de dorpen in Nederland. Door de verschillende internet providers te vergelijken kan je zien welk type internet je kan ontvangen. Momenteel bieden alleen KPN & T-Mobile 4G internet aan voor thuis gebruik.

Welke snelheid heb je nodig?

Niet iedereen heeft de hoogste downloadsnelheid nodig. Iemand die alleen woont en internet alleen gebruikt voor Netflix zal genoeg hebben met 40 Mbit/s. Een familie van vier zal last ondervinden als de internetsnelheid onder de 100 Mbit/s is. Een hogere internetsnelheid is vaak duurder. Het is aangeraden om Kabel / Glasvezel internet af te sluiten bij een downloadsnelheid van 100 Mbit/s. De downloadsnelheid zal dan altijd gegarandeerd worden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.