Ziggo & KPN vervangen hun Ultra-High Definition TV media decoder

Ziggo & KPN vervangen hun Ultra-High Definition TV media decoderHet kijken van Ultra-High Definition TV is best wel de norm bij de liefhebbers van TV. Nu de grote TV providers ook hun hardware weer gaan bijwerken, begint het ook interessant te worden voor de rest van de rest van Nederland. KPN rolt zijn versie uit in het begin van October. Ziggo de grote concurrent van KPN, heeft al een variant.

De beste manier om High-end TV te bekijken

4K wat beter bekend staat als “Ultra-High Definition”. Is op het moment de beste manier om High-end TV te bekijken. Het wordt dan ook als de opvolger gezien van Full HD . Veel elektronica winkels verkopen ook steeds minder full HD TV’s. De norm is al aan het verschuiven naar Ultra-High Definition (4K) . Steeds meer streaming diensten bieden een 4K resolutie op hun content aan. Wel heb je voor het streamen van de hoge resolutie een redelijke internetverbinding nodig, Netflix bijvoorbeeld raad 25 Mbit/s aan. Beide providers voldoen ruim aan het minimum, KPN biedt met het 4K pakket een maximale downloadsnelheid van 200 Mbit/s.Ziggo 2 varianten aanbiedt. Het “Complete” pakket heeft een maximale downloadsnelheid van 250 Mbit/s. Maar ook een “MAX” pakket moet een razendsnelle maximale downloadsnelheid van 500 Mbit/s.

Ziggo High-end TV

Ziggo biedt al een lange periode 4K aan maar is recent overgestapt op de nieuwe video decoder genaamt ”mediabox next”. De Ziggo mediabox next wordt geproduceerd door Arris en kan maar liefst 4K TV in 60 full frames per seconden weergegeven. De frames per seconden, ook wel bekend als beelden per seconden. Frames per seconden staat voor de Frequentie waarmee de beelden worden afgespeelt. Met 60 van die beelden per seconden krijg je een erg goed vloeiend beeld. Met 80+ zenders heb je altijd wel iets te zien, soms wel tegelijkertijd

KPN all-in-one 4K TV

De nieuwe media encoder van KPN is een afwijkende versie van de Arris 5202. De Arris kan ook 4K in 60 frames per second afspelen, wat het dus qua kwaliteit gelijk maakt aan de Ziggo mediabox next. KPN geeft aan dat met je TV pakket de TV 7 dagen terug kan kijken.

De verschillen tussen de internet en TV abonnementen van KPN en Ziggo

De grote verschillen bij het vergelijken van beide providers zijn :

ProvidersKPNZiggo
Max internetsnelheden200 Mbit/s500 Mbit/s
Aantal High definition zenders5436
TV terugkijkenJaJa
Dagen de mogelijkheid om terugkijken7 dagen7 dagen
Programma’s tegelijk opnemen61

De moeilijke keuzen tussen de 2 Providers

Om nu de knoop door te gaan hakken welk abonnement voor jou het beste is kan lastig zijn. Daarom is het belangrijk om je voorkeur goed neer te zetten. Je kan het beste voor meer HD zenders KPN kiezen. Ziggo biedt weer een hogere internetsnelheid. Voor Het terugkijken van TV is KPN de winnaar. Overall is KPN dus de betere keuzen. Als je er nog steeds niet uit bent kan je ook onze vergelijker gebruiken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.